Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Afscheid van basisschool Delphin.</p>

Afscheid van basisschool Delphin.

(Foto: Pascal Brugman)

Afscheid van basisschool Delphin op filmavond

HOOGERHEIDE - Woensdag 21 juli organiseerde basisschool Delphin in Hoogerheide een speciale filmavond om afscheid te nemen van hun leerlingen uit groep 8 met in de hoofdrol Quincy van Loon, Lars van Eerden en Tygo Krijtenburg. Delphin was voor één avond omgetoverd tot een echte bioscoop met zelfs een rode loper.


Groep 7 en 8 is een hechte kleine combiklas. Voor deze première mochten de leerlingen uit groep 8 ouders, broertjes zusjes en opa’s en oma’s uitnodigen. Zo mocht je als echte sterren over de rode loper op de foto. De leerlingen van groep 7 hadden gezorgd voor wat eten en drinken; popcorn zelf gebakken/versierde cakejes, chips en wat hartigs. Er was een hall of fame met de leukste foto’s van de kinderen die tijdens de diverse uitstapjes en activiteiten, gemaakt waren. Iedereen kreeg een glaasje kinderchampagne bij binnenkomst overhandigd. Tygo, Quincy en Lars namen je in hun persoonlijke film mee, en vertelden onder andere hoe ze de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8 ervaren hadden. Ze vertelden over hun hobby’s en toekomstplannen. Ook werden hun vader of moeder door klasgenootjes geïnterviewd. Nu groep 8 erop zit gaat Tygo na de zomervakantie beginnen op ‘t Rijks in Bergen op Zoom waar hij naar het gymnasium gaat en zijn grote wens is om later Archeoloog te worden. Quincy gaat ook naar ‘t Rijks maar zij gaat naar de havo het tweetalig onderwijs volgen met richting sportklas omdat Quincy ervan droomt om later als zwemster mee te doen met de Olympische Spelen.En als laatste Lars die gaat beginnen op het ZuidWestHoek College in Ossendrecht op de Mavo, Lars wil heel graag later boer worden met vee en zelf groente verbouwen.Kortom een hele ambitieuze klas van deze Jenaplanschool in Hoogerheide, meneer Ab de directeur heeft veel vertrouwen in de bijna oud-leerlingen dat ze niet in vakken denken maar hun wereldoriëntatie toe te passen die ze de afgelopen tijd is bij gebracht. Juf Dymfna en juf Stefanie gaan Tygo, Quincy en Lars heel erg missen maar vertrouwen er op dat ze snel nog eens langskomen.
Aan het eind van de avond kregen Tygo, Quincy en Lars zelfs nog een ware Oscar uitgereikt met een persoonlijke speech van hun vader of moeder, die maar wat trots op hun kinderen zijn omdat zij na de zomervakantie naar de middelbare school gaan.

Meer berichten