Lukas van Crimpen, Kartien Muylaert en Koen Haest in de nieuwbouw.
Lukas van Crimpen, Kartien Muylaert en Koen Haest in de nieuwbouw.

Nieuwbouw Titurel in alle opzichten bijzonder

Algemeen

PUTTE – De vergunning rond krijgen was een proces van jaren, maar de nieuwbouw bij Titurel gaat nu erg snel. En hoe meer de gebouwen vorderen, hoe meer duidelijk wordt hoe bijzonder ze zijn. Titurel is een bijzondere plek, dat weten de bouwers inmiddels ook.

Bestuurder Katrien Muylaert en facilitair coördinator Lukas van Crimpen van Titurel zijn het eens: “Om na een eindeloos traject van vijf jaar onze zo felbegeerde nieuwbouw nieuw eindelijk te zien verrijzen is heel fijn”, zeggen ze. In Bergh Bouwsystemen vond Titurel de ideale aannemer, een bedrijf dat niet alleen deskundig is, maar ook bereid is om de bewoners van Titurel te betrekken bij de bouw. Logisch dat ook projectmanager Koen Haest van Bergh Bouwsystemen trots is: “In de nieuwe locaties Bieduinen en De Cluse maken we gebruik van dragende houten kolommen, een bijzonder bouwsysteem dat door ons ontwikkeld is, en dat de prachtige bossen als het waren in het gebouw binnen brengt. Bovendien is dit een bijzonder duurzame manier van bouwen, heel belangrijk op deze prachtige plek. De gebouwen worden prachtig, maar minstens zo mooi is het om bewoner Bob bezig te zien als hij zelf de badkamer in zijn appartement betegelt. Wat voor Bob geldt, geldt voor alle bewoners: ze zijn zo enthousiast en zo betrokken. Ze maken dat we elke dag met veel plezier naar de bouwplaats komen!”

Lukas van Crimpen vertelt hoe Titurel ervoor gekozen heeft geen radio’s toe te laten op de bouwplaatsen. “Wij genieten van de stilte in de bossen, en we zien hoe de bouwvakkers dat hier ook doen”, zegt hij. De bossen zijn belangrijk voor Titurel, want de bewoners vinden er hun rust en regelmaat. Titurel doet dan ook alles om de bossen – en de natuur – te sparen tijdens de bouw. “We gebruiken zo veel mogelijk elektrische kranen, zorgen ervoor dat het transport zo duurzaam mogelijk gebeurt, verlichten de bouwplaats met vleermuisvriendelijke verlichting en compenseren de stikstofuitstoot door onze medewerkers – die niet onregelmatig werken – om hun auto’s aan de Putseweg te parkeren. Zo zorgen we er samen voor dat het hier echt alleen maar mooier wordt.”

Dat vindt Bob een heel goed plan. Hij kan niet wachten om zijn nieuwe appartement te betrekken. Nog een paar maanden, dan is het zover: “Op mijn badkamer ben ik echt wel trots. Ik kan elke dag douchen met een heel goed gevoel!”

Bewoner Bob betegelt zijn eigen badkamer.
Afbeelding