Afbeelding

Wat eten we vandaag? Pompoensalade!

Algemeen

Benodigdheden

2 rode uien, 200 gram rucola, 4 eetlepels amandelschaafsel,
10 zongedroogde tomaten, 1 kilo pompoenblokjes, 4 eetlepels Parmezaanse kaas, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper, 2 theelepels basilicum.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de pompoenblokjes, olijfolie,
Parmezaanse kaas, snufje zout en peper en de basilicum in een ovenschaal en meng alles goed door elkaar. Zet de ovenschaal 25 tot 30 minuten in de oven totdat de pompoen zacht is. Laat de pompoen afkoelen. Ondertussen snijd je de rode uien en de zongedroogde tomaten in stukjes. Doe de rucola, ui, het amandelschaafsel en de zongedroogde tomaten in een schaal. Meng alles goed door elkaar. Voeg daarna de afgekoelde pompoenblokjes toe en meng nogmaals alles goed door elkaar.
Serveer met krieltjes of als salade bij de bbq.

Eet smakelijk!

Diana Rens