Afbeelding

Kerkberichten Zuidwesthoek, Halsteren en Lepelstraat

Algemeen

Parochie de Bron

LET OP: in verband met de coronamaatregelen is het parochiekantoor te Hoogerheide voor het publiek gesloten. We zijn altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521. Het is verplicht om te reserveren voor de viering, dit kan op donderdag en vrijdag telefonisch bij het parochiekantoor, er is een mondkapje verplicht bij binnenkomst en bij het verlaten van de kerk, u dient u handen te ontsmetten bij binnenkomst en er is geen samenzang.

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.

Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Louis Bril en Mieke Bril-Wils; Alphons Koolen e.v. Aartje Stigter; Ad Schouw e.v. Hilda Raymakers; In Woensdrecht: Jo Verbraak w.v. Gerrit Palinckx; In Putte: Fons Guns w.v. Maria van der Kloot.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 16 mei om 09.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Petra van Pul; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en zang. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zondag 23 mei om 09.00 uur: eucharistieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 15 mei om 17.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Lectrice: Rita van Gaal; Kosters: Tonio de Candia en Tonnie Dingemans; Muzikale verzorging: Jean de Clippeleir. Intenties: t.e.v. OLV van Altijddurende bijstand; Marie Lambrechts-Gijsen v.w. jrgt.; Alfons Lambrechts; Fam. Philips; Corrie Guns-van Agtmaal. Mededelingen: zaterdag 22 mei is er geen viering.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl.

Mededelingen: zaterdag 15 mei is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 22 mei.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. Openingstijd: donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Donderdag 13 mei om 11.00 uur: Woord- en communieviering, Hemelvaartsdag; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster/Lector: Johan den Ouden; Misdienaars: Luka en Petar Loncar; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en zang koor Ossendrecht. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Zondag 16 mei om 11.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Frans Verheije; Koster: Lenny van der Poel; Lectrice: Marianne Matheeussens; Misdienaar: Dominic Klumpers.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06 -17246410. Website, www.pkgw.nl.

Elke week op woensdag Open Kerk, van 14.00 tot 16.00 uur. Zondag 16 mei 9.45 uur: Ds. J. v.d. Putte, Zierikzee.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310. E-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl.

Zondag 16 mei 09.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans De Kort. Misintenties: Joke de Boeck; Mevrouw Loos-Bos. Donderdag 20 mei 9.00 uur: Eucharistieviering. Gelieve voor de dienst te reserveren 682310. Zolang het “coronatijdperk” duurt zal iedere zondagmorgen om 9.30 uur een live-stream-uitzending vanuit onze kerk verzorgd worden. Ga naar https://www.sint-christoffel.nl Daar ziet u de tekst: het You Tube kanaal kunt u hier vinden.

In de Meimaand is de H.Quirinuskerk op zondagmiddag geopend van 13.30-15.00 uur. We kunnen dan bij Maria bidden, een kaarsje branden, een bloemetje brengen. Of zomaar even stil bij haar zijn. Welkom!

Pastoraal woord: ‘Moeder zijn’

“Moeder zijn is: een stukje van de schepping in je handen krijgen, een parel uit Gods hand gevallen en met je zorg omringen. Moeder zijn is aanvaarden en ontvankelijk zijn, niet lachen om een kindertraan en woorden in het hart bewaren. Moeder zijn is liefhebben, geloven in het leven, geloven in het goede. Moeder zijn is antwoorden op vele vragen en dromen kunnen raden. Moeder zijn is bewonderen, begeesteren, zien groeien, zien ontluiken, zien, zoeken en tasten. Moeder zijn is eerbiedigen, niet kwetsen, niet alles willen weten, niet alles willen doen, is veel zien en nog meer zwijgen. Moeder zijn is vertrouwen op de toekomst, kijken naar de verte, jong heimwee kunnen verbergen en goede wegen kennen. Moeder zijn is goed zijn, behoedzaam zijn en wijs en de vreugde kennen mens te zijn en anderen ertoe te helpen. Moeder zijn is kinderen grootbrengen, tot zichzelf brengen, bevrijden uit angst en kleinheid. Moeder zijn is loslaten, is op weg zetten en laten gaan, is afscheid nemen en afstand doen. Moeder zijn is kinderen toevertrouwen aan het leven, aan henzelf en aan God. Het is een stukje van de schepping weer bij de Schepper brengen, een parel uit Gods hand gevallen, weer in Zijn handen leggen.” Mogen moeders misschien voorzichtig al weer gekust en omhelst worden? Of moeten we op afstand zeggen hoe blij we zijn met alle zorg, aandacht en liefde? Sebastian Chazhoor pr.

Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Zaterdag 15 mei 19.00 uur: Eucharistieviering: In deze viering gedenken wij: jrgt. Naantje Huijbregts e.v. Jos Houtepen; o.o. Blom-Boot; o.o. de Nijs-Uitdewilligen en zoon Jan; Ella Schoonen; Cor van Osta-Laanen; o. echtp. Looijen-van Osta; Voorganger: Past. S. Chazhoor, lector: F. Veraart.

Dinsdag 18 mei 14.30 uur: Eucharistieviering: Zesde middag van de Noveen. Deze dag is de kerk ook geopend van 10.00 tot 16.00 uur om in alle rust te bidden en om een kaarsje aan te steken. Tevens is de Antoniuswinkel geopend. Dinsdag 18 mei 19.00 uur: Euch.: Zesde avond van de Noveen; In deze viering gedenken wij: Sjan Foppele- Bakx; Jaantje de Booij; o.o. Marinus Ooms en Cornelia Ooms-Heijnen; Voorgangers: Past. W. Wiertz en Past. H. de Kort, lectoren: M. de Ruiter en H. Wouts, zang: enkele leden van het koor Samen Sterk. Mededelingen: De dinsdagavond wordt rechtstreeks uitgezonden via de SLOS TV Steenbergen. U dient zich nog steeds voor iedere dienst aan te melden bij H. Wouts, tel.: 0164-682575.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.

Donderdag 13 mei 10.00 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk, Ds. Henk van het Maalpad; Hemelvaart. Zondag 16 mei 10.00 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk, Ds. Hans de Bie.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.