Ankie Stuyts
Ankie Stuyts

Het is zoals het is: Eetgewoontes

Algemeen

Ik was helemaal blij afgelopen week! 

De dagen voor Pasen lagen er weer gourmetschotels in de winkels! Ik had onlangs een grote behoefte aan een gourmetavond. Na drie slagers en vier supermarkten te hebben bezocht kwam ik gedesillusioneerd thuis. Overal kreeg ik hetzelfde antwoord: “Mevrouw, deze hebben wij niet, het is namelijk niet de tijd van het jaar hiervoor.” Vreemd eigenlijk dat je gedurende de loop van het jaar niet af kan wijken van de standaardnorm. Nergens een gourmetschotel te vinden omdat er geen feestdag die week of maand is. Vroeger hadden we op maandag wasdag, dinsdag strijkdag, woensdag gehaktdag, donderdag schoonmaakdag, vrijdag visdag, zaterdag klusjesdag en op zondag de kerkdag. Eigenlijk was dat wel makkelijk te onthouden en voor iedereen een heerlijk ritme wat rust gaf. Schijnbaar houden mensen zich nog veel aan dit regime. Wat zeg nu zelf; hoe raar vinden we het als iemand met de Kerstdagen wil barbecueën in plaats van de standaard kalkoen op tafel te zetten? Het zal rust geven en misschien iets vertrouwds uit de tijd voor de Corona, er is al zoveel veranderd. Ik zal dus geduldig weer moeten wachten op de kerstdagen alvorens ik het gourmetstel weer op tafel kan zetten...