Afbeelding

Wat eten we vandaag? Oma’s jachtschotel!

Algemeen

Benodigdheden

750 gram runderlappen, 1 eetlepel mosterd, 100 gram boter, 100 milliliter vloeibare bak boter, 300 milliliter vleesbouillon, 2 laurierblaadjes, 1 kilo
kruimige aardappel in stukken, 4 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, 2 uien
gesnipperd, 2 appels geschild en in blokjes, 100 milliliter warme melk,
1 eetlepel allesbinder, 4 eetlepels paneermeel, 75 gram boter.

Bereiding

Schep de mosterd door de vleesblokjes en strooi er zout en peper over. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de vleesbouillon en laurierblaadjes toe en stoof met de deksel op een lage stand circa 2 uur het vlees gaar. Kook intussen de aardappelen. Verhit de olie en fruit
hierin de knoflook en uien 3 tot 4 minuten. Schep de appels erdoor en bak dit alles nog 5 tot 6 minuten. Giet de aardappels af en maak er met de melk, zout en peper een puree van. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de gare vleesblokjes eventueel iets kleiner. Verwijder de laurierblaadjes. Bind het
braadvocht met allesbinder. Schep het vlees met de saus in een ovenschaal en verdeel het ui-appelmengsel erover. Strijk af met aardappelpuree en verdeel er paneermeel en klontjes boter over. Zet het gerecht 25 tot 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Serveer er een salade bij.

Eet smakelijk!

Diana Rens