Afbeelding

Besluiten van college B en W

Algemeen

HALSTEREN - Het college van burgemeester en wethouders in gemeente Bergen op Zoom heeft in de vergadering van 9 februari onder meer de volgende besluiten genomen:

Ontwikkeling pand voormalige bieb

Het college wijkt met een Wabo-projectbesluit af van het bestemmingsplan ‘Centrum Halsteren’ voor het realiseren van elf koopappartementen in de voormalige bibliotheek De Beijmoer aan de Dorpsstraat 49 in Halsteren. Aanvankelijk was in dit project rekening gehouden met een commerciële ruimte maar die gaat niet door.

Overeenkomsten woningbouwontwikkeling Wouwseweg – Ambachtsweg

Het college verleent medewerking aan de bouw van totaal 12 woningen en een kleinschalige woonzorgvoorziening voor 20 ouderen met dementie aan de Ambachtsweg en Wouwseweg in Halsteren. De bebouwing op de laatste braakliggende percelen sluit aan bij de woningbouw die al in uitvoering is. Ook op het particuliere bedrijfsperceel Wouwseweg 19 (Hougkoeling) komen woningen. Hierover zijn afspraken gemaakt met Aan de Stegge en Dagelijks Leven.

Toekomstvisie 2035

Het college stemt in met de Toekomstvisie 2035 en legt deze voor aan de gemeenteraad. De Toekomstvisie 2035 schetst het profiel van Bergen op Zoom als BeLeefstad, zoals zich dat de komende tien jaar verder kan gaan uitrollen op divers gebied. Er zijn een ruimtelijke visie, economische visie, sociale visie en meer specifiek de woonvisie, de binnenstadvisie en visie op mobiliteit. Binnenkort presenteert het college een overzicht met welke visie wanneer wordt geactualiseerd.

Beleidsregels horeca binnenstad

Het college stelt in concept de ‘beleidsregels horeca in het publieksgerichte gebied in de Binnenstad’ vast en peilt de gevoelens van de gemeenteraad over dit besluit, zodat zij daarna de beleidsregels definitief kan vaststellen. Naast de mogelijkheid om te winkelen, willen bezoekers ook kunnen verblijven in de binnenstad. De marktvraag richt zich steeds meer op vrijetijdsbesteding en horeca-activiteiten.

Restwarmte voor verwarming woningen

Het college stemt in met een project waarbij Lineage Logistics uit Bergen op Zoom restwarmte levert voor verwarming van woningen en wooncomplexen van Woningcorporatie Stadlander in de wijken Noordgeest, Tuinwijk en Meilust Zuid. Dit sluit aan bij de gemeentelijke visie op de warmtetransitie en door de gemeenteraad goedgekeurd plan.

Rijksbijdrage opsporing explosieven WOII

Het college legt de aanvraag Rijksbijdrage voor de gemaakte kosten met betrekking tot niet gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog voor aan de gemeenteraad. Om voor deze bijdrage in aanmerking te komen, moet het gemeenteraadsbesluit met de werkelijk gemaakte kosten worden opgestuurd. De gemeente maakt jaarlijks kosten aan het opsporen en ruimen van conventionele explosieven (CE) uit de Tweede Wereldoorlog. Voor 2020 komt dit totaal op € 93.401. Van de werkelijke kosten vergoedt het Rijk 68%, waarbij de BTW buiten beschouwing wordt gelaten.        

Van glastuinbouwbedrijf naar dierenkliniek

Het college verleent in principe medewerking aan het herontwikkelen van een glastuinbouwbedrijf aan de Bergsebaan 87a in Bergen op Zoom tot een dierenkliniek met daarnaast het hobbymatig houden van paarden.

Herontwikkeling gebied Gageldonk

Het bestemmingsplan ‘Gageldonk - Vijverberg Zuid' is opgesteld voor de herontwikkeling van het gebied waarbij 133 woningen worden gesloopt, 131 nieuwe woningen worden gerealiseerd en de openbare ruimte wordt verbeterd. Een voorgestelde wijziging gaat over het uit het bestemmingsplan halen van de gronden waarop op de hoek Meidoornlaan/Teunisbloemstraat een appartementengebouw is voorzien.

Vóór zonnepark Zuidgeest

Het college vraagt de raad een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de aanleg van zonnepark Zuidgeest in Bergen op Zoom. Vervolgens komen de stukken zes weken ter inzage. Het ontwerpbesluit wordt ook naar de provincie gestuurd. Het zonnepark Zuidgeest op de voormalige vuilstort levert 5 Megawatt en dat is voldoende voor 1200 huishoudens.