Scholen overladen met waardering | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>Waardering voor de leerlingen van de Klim-Op, en op de Dobbelsteen kwam zelfs de burgemeester langs!</p>

Waardering voor de leerlingen van de Klim-Op, en op de Dobbelsteen kwam zelfs de burgemeester langs!

(Foto: Dennis van Loenhout)

Scholen overladen met waardering

HOOGERHEIDE – De scholen zijn – eindelijk – weer open. Los van de twijfels en discussies is er vooral blijdschap. Bij kinderen, bij ouders en bij leerkrachten. Zelfs de burgemeester toonde zijn waardering, en hij was niet alleen.


Op maandag 8 februari brachten burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Lars van der Beek een ware bloemenzee naar OBS De Dobbelsteen. Een hart onder de riem, omdat het college beseft hoe lastig het is voor scholen en leerkrachten, maar ook beseft hoe belangrijk onderwijs is voor de ontwikkeling van kinderen. “Een heel bijzonder moment, en een onverwachte, maar dik verdiende boost voor al onze leerkrachten”, vindt Dobbelsteen-directeur Hanneke Meulblok, die terugkijkt op een “goede, fijne en leuke” eerste week. “Het afgelopen jaar hebben we allemaal kennisgemaakt met de topsport die online-onderwijs heet. Het was heel fijn om alle kindersnuitjes weer te zien en te merken hoeveel zin collega’s hebben om weer aan de slag te gaan.”

Waardering

Bij basisschool Klim-Op was het de medezeggenschapsraad die cadeaus kwam uitdelen. “Nadat de Lowys Porquin-stichting aanvankelijk bekend maakte niet open te gaan zag je veel negatieve reacties”, zegt ouder Krista van Strien-Borghstijn, “wij vonden het belangrijk om wat positiefs te doen, om onze waardering te laten blijken aan de leerkrachten en de kinderen.” Dus kregen alle Klim-Op leerkrachten een mandje met vrolijke voorjaarsbollen en was er voor de kinderen een tasje met blauwe druiven. “Zo kan iedereen vrolijk de vakantie in”, zegt Van Strien, “verdiend, want de leerlingen en leerkrachten hebben de laatste maanden enorm hard gewerkt, dat mogen we niet vergeten. Mijn dochter heeft het supergoed gedaan, maar mijn zoon had het heel moeilijk met de schoolsluiting. Nu hij weer naar school kan zien we hem opbloeien. Wat thuis het stomste vak was vindt hij het leukste op school. Het is gewoon heel fijn dat de scholen weer open zijn, we vinden als medezeggenschapsraad dat dat waardering verdient!”

Op basisschool De Stappen werden de leerlingen woensdagochtend hartelijk verwelkomd met een schoolontbijt. Dit was al enkele malen uitgesteld omdat de scholen de deuren moest sluiten. Woensdagochtend ontmoetten kinderen en team elkaar weer na lange tijd en ging de schooldag dus van start met een Welkom-terug ontbijt.

Meer berichten