Nieuwe speeltoestel aan de Fortuinstraat
Nieuwe speeltoestel aan de Fortuinstraat Foto: Kees Gravemaker

Dorpsplatform Woensdrecht

Algemeen

WOENSDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders is onlangs akkoord gegaan met de aanvraag van het dorpsplatform Woensdrecht om €5.883 te besteden aan een vlaggenmast, twee picknicksets en vogelnestkastje. Dit bedrag wordt vanuit het iDOP- budget gefinancierd.

Eerder dit jaar werd een nieuw speeltoestel geplaatst op het grasveld aan de Fortuinstraat in Woensdrecht. Op verzoek van het dorpsplatform zal hier een picknickset bij geplaatst worden. (Groot)ouders kunnen hier dan even plaatsnemen terwijl hun (klein)kind(eren) lekker spelen, of het spelen kan gecombineerd worden met iets eten/drinken. Momenteel staat er op het grasveld al een picknickset aan de boskant tegen het hondenlosloopveldje. Deze locatie is niet ideaal en die picknickset zal verplaatst worden naar de omgeving van de tank in de Onderstal. In de polder van Woensdrecht staat aan de Langeweg een picknickset waarvan het hout begint te rotten. Op deze plaats wil het dorpsplatform een nieuwe set plaatsen voor wandelende of fietsende recreanten.

Een tweede initiatief van het dorpsplatform Woensdrecht is om een vlaggenmast op het Col. Whitakerplein te plaatsen. Bij feestelijke gelegenheden of herdenkingen kan dan op deze centrale locatie in Woensdrecht de vlag gehesen worden.

Tot slot wil het dorpsplatform graag vogelnestkastjes aanschaffen om op diverse locaties in het dorp op te hangen. In Hoogerheide werd dit middel eerder al ingezet als natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups.