Verenigingen blij met komende winkeliersactie | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Verenigingen blij met komende winkeliersactie

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Op 29 november begint de actie van WinkelHart Halsteren voor de plaatselijke verenigingen. Zo'n veertig verenigingen krijgen aan het eind van de actie dan een geldbedrag, afhankelijk van het aantal muntjes dat klanten in de muntenbuis van hun favoriete vereniging terecht doen komen.


De verenigingen zijn dolblij met de actie. Toch zeker in deze tijd nu de clubsponsors niet in de rij staan. We laten verschillende verenigingsmensen aan het woord.

Paul Schut van harmonie Sint Cecilia Eensgezindheid en Kindervakantiespel Onder de Panne: "Het zijn zware tijden voor de verenigingen. We zijn erg blij met die lokale steun. Een positieve actie tegen het eind van het jaar kunnen we allemaal gebruiken. De verenigingen hebben op het ogenblik elke euro hard nodig."

De pr-medewerkster van atletiekvereniging AC Olympia Halsteren: "We hebben ons meteen aangemeld voor deze actie van WinkelHart Halsteren. In coronatijd valt het niet mee voor een vereniging. Zo'n actie is een hart onder de riem voor de leden. Mensen zien dat als een opsteker en je wordt er enthousiast van. Wij zijn loyaal en kopen lokaal. De winkeliers steunen de lokale verenigingen, mooi toch..."

Adrie Jonkers van toneelvereniging Ons Kent Ons: "Toevallig hebben we deze week nog zitten video-bellen over de actie. Iedereen van onze vereniging probeert via facebook en mond-tot-mondreclame de actie te laten slagen. Voor veel verenigingen gaan de kosten gewoon door, dus elke cent is meegenomen. Fantastisch dat de winkeliers zoiets voor ons willen doen.

Heleen van der Zande van Heemkundekring Halchterth: "Wij merken steeds meer dat onze vereniging leeft en veel mensen ons een warm hart toedragen. Misschien dat veel echte Halsternaren als blijk van waardering de muntjes die ze in de winkels krijgen aan ons willen besteden. Mooie actie van onze plaatselijke winkeliers."

Wimko van Okkenburg, voorzitter van VVC'68: "Voor de onderlinge binding in het dorp is dit een mooie actie. Wij gaan er ons best voor doen om met onze leden lokaal te kopen. Wij hebben bijna geen leden buiten Halsteren, daarom slaat deze winkeliersactie extra aan. Het verenigingsleven ligt stil en veel kosten gaan gewoon door. Dus een financiële bijdrage is heel erg welkom.

Pr-man Peter van den Enden van omnisportvereniging Olympus '69: "Niet alleen is deze actie een steuntje in de rug voor onze vereniging gedurende deze vreemde tijd. Het is ook leuk dat door deze actie te zien is hoe 'rijk' dit dorp is met zoveel mooie verschillende verenigingen en de waardering vanuit de winkeliers hiervoor. Met het opzetten van deze actie helpt men mee de verenigingen te laten voortbestaan!"


Foto's: Archief De Halsterse Krant

Meer berichten