Arbiters René Lameir en Arthur Borsboom.

Handvol voor Marieke van Aert (Vivoo da2)

Algemeen

OSSENDRECHT – Vivoo dames 2 gaat crescendo. Zondag vormde de derby met ODIO da1 de volgende hindernis op jacht naar een mogelijke hoofdprijs aan het eind van het seizoen.

Het team van coach Corné Adriaansen speelt wekelijks superieur. Het verschil in kwaliteit resulteert in vele kansen. Wat de Huijbergse dames zich soms kwalijk mogen nemen is dat er nogal wat slordig met de mogelijkheden wordt omgesprongen. Hoewel de uitslagen anders doen vermoeden.

Tanken

ODIO da1 tankte vorige week vertrouwen door een knappe 1-4 zege op de Dosko dames. Ook tegen Vivoo deed het een half uur goed mee en creëerde enkele kansen. Het was echter Marieke van Aert die met twee goals voor rust de Huijbergse trein op gang bracht. Na de thee liepen de blauwhemden naar een half dozijn uit.

Marieke van Aert maakte een persoonlijke handvol, Valerie tekende voor de zesde treffer. Maar liefst zeven deelnemers aan de Ladies Derby voorzagen de 0-6 op voor hand juist: Robin Akkermans, Eric Beerepoot, Amy Nooijens, Valerie Snepvangers, Monique Snepvangers, Merel Janssens en de winnaar van de Wilbrink-slagroomtaart beschikbaar gesteld door Sebregts Mode: Karin Overbeeke.

Vierde Klasse B

In de Vierde Klasse B ging de derby WVV’67-ODIO vanwege corona-perikelen niet door. METO was roostervrij. In Huijbergen nam het inmiddels vier duels ongeslagen Vivoo het op tegen koploper Wernhout. Toen na twee minuten de bezoekers op voorsprong kwamen wist men dat het een lastige middag kon worden. Aldus geschiedde. Wernhout scoorden nog voor de thee tweemaal uit een corner en leidde riant. In de tweede helft speelde Vivoo bij vlagen goed en na een fraaie aanval was het Roel Paulus die doel trof. Kort daarop kon een Wernhout-aanvaller vrijuit binnenschieten en was het verzet definitief gebroken. Einduitslag uiteindelijk 1-5.

Soeverein

In Putte liep Grenswachters tegen haar eerste nederlaag van het seizoen op. Richard van Hooijdonk en de zijnen waren gewaarschuwd. NSV boekte na het verlies thuis van WVV’67 drie degelijke overwinningen. Ook op Sportpark De Buizerd speelde het team naar haar mogelijkheden, gedisciplineerd en uiterst efficiënt op de counter. De Nispenaren tekenden opnieuw voor een zege, 2-3. Putse goals op naam van Ronald Clarijs en we anders dan Nicky Verboven. De 37-aanvaller tekende weer alweer zijn zesde seizoenstreffer en leidt soeverein in de strijd om de gouden schoen der topschutters!

Referee

In Hoogerheide stond men gepast stil bij de week van de scheidsrechters. Bij METO werden onder meer de vaste clubleidsmannen René Lameir en Arthur Borsboom gefêteerd op een nieuw polsfluitje, twee munten en een notitieboekje! De lagere elftallen en haar tegenstanders zijn derhalve gewaarschuwd!