Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Rasenberg Four
Rasenberg Four (Foto: Rasenberg Four)

Uniek Rasenberg kwartet

PUTTE – Inmiddels rolt ook voor de lagere elftallen en het damesvoetbal de bal weer in competitieverband. In de Vijfde Klasse opent zondag aanstaande de Ladies Derby met een Super Sunday. Op het programma staat een dubbele afspraak. WVV’67 ontmoet in eigen huis ‘angstgener’ Vivoo da2. In Hoogerheide wacht de kraker tussen METO en ODIO. Op een steenworp afstand en op een niveau hoger maakt de vrouwelijke afvaarding van Grenswachters zich op voor een weerzien met de tegenstanders.


Met vertrouwen. Coach Jolanda Janssens-Koolen mikt op een top-vijf notering. Ze begroet twee nieuwe speelsters in de selectie en zag na heel lang blessureleed Debby van der Kleij terugkeren in het Putse doel. Het elftal schrijft sowieso opmerkelijke historie met de inbreng van de Rasenberg Four!

Karma

Bij het horen dat het eerste kleinkind op komst voorzag Grenswachters-voorzitter en aanstaand opa Theo Rasenberg diens zoon Marc, in de hoop dat het een jongen zou worden, reeds van voetbalschoenen. Karma blijkbaar, een kleine kwart eeuw later duiken maar liefst vier gezusters in de Putse hoofdmacht op. Manon (23) debuteerde als jeugdlid, speelde met jongens en maakte de overstap naar de dames toen dit elftal zes jaar terug werd opgericht. Ze schopte het inmiddels tot aanvoerster van het team. Insiders roemen haar rust en overzicht, is technisch sterk en beschikt over een perfecte ‘lange bal’. Uit eerbetoon aan vader Marc speelt zij, net als hij in een ver verleden bij Grenswachters 1, met rugnummer 2.

Manouk (21) sloot vier jaar terug in de verdediging aan. Ze geldt als een echte teamspeelster en gaat een stevig duel, met zelfs een gebroken sleutelbeen tot gevolg, niet uit de weg. Het blessureleed is echter achter de rug en ze is volledig inzetbaar.

In navolging van haar oudere zussen was het een seizoen later de beurt aan Maud (18) om het groengele wedstrijdshirt aan te trekken. Sindsdien zorgt zij als snelle linkshalf voor diepgang in het elftal. Inmiddels heeft de jongste van het kwartet, Marin (16) ook haar opwachting gemaakt. De laatste vrouw bij de meisjes onder 17 is ook op zondag met haar snelheid en korte draai een aanwinst voor het team.

Analyse

Het viertal staat bekend als zeer gedreven en sportief. Een training wordt nooit zonder reden overgeslagen. De gezusters zijn onderdeel van het team van One Big Family zoals het gezellige damesteam van Grenswachters te boek staat.

En over familie gesproken. Het elftal mag zich wekelijks langs de lijn onvoorwaardelijk door opa Louis en oma Wies gesteund weten. Aan de keukentafel te huize Rasenberg bespreekt men dikwijls de wedstrijd nog na. “Wat ging goed, wat niet. Ik geef soms wat aanwijzingen als ik toevallig als grensrechter moet optreden, omdat er geen vlaggeman aanwezig is. Een job die misschien wel iets voor mama Carin is. Tenslotte is zij toch iedere wedstrijd erbij”, knipoogt Marc Rasenberg.

Programma Ladies Derby:

ODIO da1-METO da 1 (10.00 u),
WVV'67 da1-Vivoo da2 (12.00 u).

Meer berichten