Senioren en veiligheid
Senioren en veiligheid

Aandacht senioren en veiligheid

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - De gemeente Woensdrecht steunt de campagne Senioren en Veiligheid die in de maand september uitgerold wordt door het ministerie van Justitie en Veiligheid en vele andere samenwerkingspartners.

De campagne is erop gericht om senioren concrete tips te geven om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van verschillende vormen van criminaliteit, zoals meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude en phishing. Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont!

De reden om deze campagne te lanceren, is de verschuiving in criminaliteit die politie en Fraudehelpdesk sinds de coronacrisis zien. Zo is het aantal slachtoffers van hulpvraagfraude, bijvoorbeeld via WhatsApp, fors toegenomen en worden babbeltrucs gebruikt waarbij criminelen ‘hulp’ aanbieden.

“Iedereen kan slachtoffer worden van dit soort criminaliteit. Ook oudere mensen zijn een belangrijke doelgroep van oplichters. Wij werken mee aan de campagne om mensen te laten weten dat het gebeurt, om tips te geven wat zij kunnen doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en om het doen van aangifte te stimuleren als het hen toch overkomt”, zegt wethouder Lars van der Beek.

Elke week staat in het teken van een andere vorm van criminaliteit, van 8 t/m 14 september babbeltrucs, 15 t/m 21 september draait om hulpvraagfraude en de week van 22 t/m 28 september staat in het teken van phishing. Kijk op website:
www.maakhetzeniettemakkelijk.nl