Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Matchwinner Fouad Idabdelhay
Matchwinner Fouad Idabdelhay (Foto: CHRISTIAN KEIJSERS FOTOGRAFIE)

Rksv Halsteren weeknieuws

Eenvoudige zege Zondag 1 


De zondaghoofdmacht had afgelopen weekend weinig moeite met nieuwkomer Orion uit Nijmegen. Met drie doelpunten van spits Fouad Idabdelhay (foto) en een bij vlagen zeer dominante speelwijze werd eenvoudig met 3-0 gewonnen en de ongeslagen status gehandhaafd. Halsteren gaat na twee speelronden nu al met alleen nog het Wijchense AWC als concurrent aan kop in de Hoofdklasse B.

Op het gezellige drukke sportpark De Beek was het voor veel toeschouwers een hernieuwde kennismaking met de drastisch gewijzigde selectie van Halsteren. In de basis troffen we enkele nieuwe gezichten: Bruno Andrade, Lennard Marsman, Redwan Zerhouni. Na rust kregen ook nieuwkomers Papito Puriel, Roman Witting en Donny Gorter de eerste speelminuten op het droge grasveld van Halsteren.

De gasten uit Nijmegen kregen bij een 1-0 stand een uitgelezen kans op de gelijkmaker, nadat een speler in de 16 meter door een Halsterse verdediger werd gevloerd. Die kans werd echter niet benut: de bal werd vanaf de stip flink naast geschoten. Afgezien van dit moment kwam Halsteren niet in de problemen. Keeper Ariën Pietersma sprak dan ook van een makkelijke middag, waarin hij weinig te doen had gekregen. De wedstrijd zal ongetwijfeld niet model hebben gestaan voor de overige wedstrijden in de Hoofdklasse.
Komend weekend wordt de zondagselectie opnieuw getest in de uitwedstrijd tegen EHC/Heuts in het Zuid-Limburgse Hoensbroek. Dat team kreeg afgelopen weekend met 4-1 flink klop van medekoploper AWC. Een mooie tegenstander voor Halsteren dus om te zien waar het staat. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is "live" te volgen via ons Twitterkanaal @HalsterenZo1.

Zaterdag 1 bekerronde verder 

Tegen het zaterdagteam van DOSKO pakte Zaterdag 1 eveneens eenvoudig de derde zege in de poulefase van de districtsbekercompetitie. Op De Beek werd het 5-1 door doelpunten van Roy van Gils, Stijn Baarendse (3x) en Mike de Nijs. Binnen het half uur stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord. Daarmee was de weerstand van vierdeklasser DOSKO al gebroken. Even veerde de opponent weer op toen het na een uurtje spelen de 3-1 scoorde, maar verder dan die opleving kwam het niet. In de slotfase liep Halsteren alsnog uit naar een ruime 5-1 zege. De bekercompetitie krijgt half november een vervolg.

Komend weekend start dan eindelijk ook de competitie in de derde klasse B. De zaterdagselectie start met een uitwedstrijd tegen WHS in Sint-Annaland. Vorig seizoen keerde Halsteren terug met een 1-4 zege. Hopelijk zal dit ook dit seizoen weer het geval zijn. De wedstrijd start om 14.30 uur en is "live" te volgen via ons Twitterkanaal @HalsterenZa1.

Zaterdag start Grote Clubactie

Zaterdag 19 september start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie. Ook wij doen mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Dit jaar zetten we ons in voor de organisatie van jeugdactiviteiten. Een lot kost €3,-, waarvan 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat.

Jeugdleden zullen via het verkoopboekje op een verantwoorde manier loten gaan verkopen. Zo staat op de voorzijde van het boekje een online verkooplink en QR-code, die verkopers kunnen delen of kopers op afstand kunnen scannen met hun telefoon.

We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en inwoners uit de omgeving! Juist nu kunnen we die extra steun goed gebruiken.

Thuiswedstrijden

Zaterdag 19 september

08:45  Halsteren JO8-1 - Steenbergen JO8-1; Halsteren JO10-4 - MOC'17 JO10-4; Halsteren JO10-3 - SC Stavenisse JO10-1; Halsteren JO10-1 - Kloetinge JO10-1; Halsteren JO12-1 - Steenbergen JO12-2

09:45         Halsteren JO15-2 - Boeimeer JO15-1

11:00  Halsteren JO15-1 - FC Axel JO15-1; Halsteren JO15-3 - SKNWK JO15-1

13:00        Halsteren JO13-1 - Kapelle JO13-1; Halsteren JO17-2 - Cluzona JO17-1

15:00  Halsteren 2 - DSE 2; Halsteren 4 - DOSKO 2; Halsteren JO19-2 - Kapelle JO19-1

15:05  Halsteren 6 - FC Moerstraten 2

Agenda

19 september Start Grote Clubactie

Voor meer informatie, kijk op www.rksvhalsteren.nl of stuur een email aan info@rksvhalsteren.nl

Meer berichten