Jens Hermans
Jens Hermans

METO noodgedwongen in de steigers

Algemeen

HOOGERHEIDE – METO is terug bij af. Vol trots lanceerde het enkele jaren terug haar vijfjarenplan. Met een weloverwogen strategie zou het wederom een regionaal toonaangevende rol moeten gaan spelen. Doordacht ontwierp men haar visie waarin ervaring en vruchten uit de talentvolle A-juniorenlichting het geraamte voor nieuwe successen diende te worden. Het kan verkeren weten ondertussen ook de ‘tricolores’ uit Hoogerheide. Hoofduitvoerder Ronald Broos mag als technisch en tactisch verantwoordelijke man opnieuw naar de tekentafel. METO staat noodgedwongen weer in de steigers!

Het vertrek van voetbalavonturiers in de richting van Huijbergen en Woensdrecht kon nog moeiteloos worden opgevangen. Een exodus zoals in de voorbije zomer noopt de voetbaltrots van Hoogerheide tot een gedaantewisseling. Ten opzicht van vorig seizoen zullen door uiteenlopende redenen Levi Deelen, Martijn de Nijs, Emiel Vogelaar, Joey van Hooijdonk, Martijn Pieters, Dennis Wilting en Ruben Doggen het roodwitblauwe shirt niet meer aantrekken. Verder gat Ferry de Weert naar ODIO 3 en Joep van Kalmthout binnenkort voor half jaar naar het buitenland.

Bijstellen

“En toch hebben we onlangs unaniem uitgesproken om het positief te benaderen. Het heeft geen zin om je te focussen op diegenen die er niet meer bij zijn, we gaan het doen met de groep die er nog wel is. Er sluiten veel jonge spelers aan die op zich niets te verliezen hebben. Zij moeten zonder druk kunnen spelen. Als METO zal men de doelstellingen moeten bijstellen. Waar er op voor hand over periodetitels en topnoteringen werd gesproken, gaan we het nu gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken”, aldus Jens Hermans.

Meester

De aanstaande Meester in de rechten wordt met slechts 22 lentes al tot routinier binnen de METO-selectie gerekend. Vanaf zijn debuut op 3 april 2016 speelde hij vervolgens vier seizoenen nagenoeg onafgebroken achter de spitsen bij METO. Een rol die wellicht ook nu weer voor hem is weggegeld.

“Waarschijnlijk. Wij als ‘ouderen’ zijn ons bewust dat we het voortouw moeten pakken. Zo ben ik, ondanks corona, samen met Gijs Verresen en Marijn van Kalmthout onder begeleiding van Jacco de Jager, keihard fysiek blijven doortrainen. Nu heb ik al niet veel last van overgewicht, maar ben toch zes kilo afgevallen. En ja, dus ook zoveel kilo’s lichtvoetiger. De tegenstanders zijn dus gewaarschuwd”, lacht Jens Hermans.

Metamorfose

De metamorfose van METO hoeft niet rampzalig te zijn. Bijna vier decennia terug voerde wijlen Paul Swaanen bij het naar de kelder van het amateurvoetbal afgegleden team ongekende verjonging door. Hij werd voor waanzinnig versleten. Tiener Jan Hermans maakte deel uit van diens plannen, promoveerde achtereenvolgens driemaal en reikte uiteindelijk tot 306 optredens op de rechterflank. De geschiedenis kan zich zomaar herhalen.

Historie

“We hebben het er al eens over gehad, ik ken de verhalen. Als supporter en kritisch volger van mijn verrichtingen geeft hij soms zijn kijk op het geheel. We zijn het unaniem eens over het feit dat je niet meer dan je uiterste best kunt doen. Daar ga ik me dan ook onvoorwaardelijk aan houden!”, aldus Jens Hermans.

Naast vele debutanten keren na lang blessureleed keeper Bram Konings en aanvaller Jelle Hesbeens terug aan het METO-front.