Voetbaljeugd maakt zich op voor het eerste Zuidwesthoektoernooi met deelnemers van alle vijf de verenigingen in gemeente Woensdrecht.
Voetbaljeugd maakt zich op voor het eerste Zuidwesthoektoernooi met deelnemers van alle vijf de verenigingen in gemeente Woensdrecht. Foto: archief De Zuidwestkrant

Zuidwesthoektoernooi voetbaljeugd

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - Vanwege de coronamaatregelen is het alweer een tijd geleden dat de laatste officiële voetbalwedstrijden gespeeld zijn. Daarom is de Woensdrechtse Voetbal Federatie (WVF) zeer blij te kunnen melden dat op zaterdag 22 augustus het eerste Zuidwesthoektoernooi voor de jeugd georganiseerd wordt.

Na maanden van voetballoze zaterdagen is het eindelijk weer zover. De voetballers kunnen aan de bak. En niet zomaar. Nee, een volledige dag met alleen maar derby’s tegen ploegen uit de zuidwesthoek. Leuker gaat het niet worden voor de enthousiaste voetbaljeugd. Het toernooi zal met 37 deelnemende teams en meer dan 400 deelnemers meteen een van de grootste jeugdvoetbaltoernooien in de omgeving zijn. De WVF is zeer enthousiast over het idee, dat een tijdje geleden door de oud-voorzitter van METO, Hans van Hoek, tijdens een WVF-vergadering, gelanceerd is.

De Woensdrechtse Voetbal Federatie bestaat uit 5 voetbalverenigingen uit de Zuidwesthoek, te weten Grenswachters Putte, Vivoo Huijbergen, ODIO Ossendrecht, WVV’67 Woensdrecht en METO Hoogerheide. De doelstelling van de WVF is het promoten van het voetbal in de zuidwesthoek. Het organiseren van een jeugdvoetbaltoernooi past precies bij deze doelstelling.

Grenswachters, Vivoo, ODIO, WVV’67 en METO hebben de schouders eronder gezet en de organisatie van het toernooi uitgewerkt. De basis voor het toernooi vormt spelplezier voor de gehele voetbaljeugd, van jong tot oud. Zo zal elke vereniging de organisatie voor een bepaalde jeugdcategorie voor zijn rekening nemen. Bij elke vereniging zal dus op 22 augustus een deel van het toernooi plaatsvinden. In het kort betekent dit dat er de gehele dag bij alle organiserende verenigen wedstrijden zullen plaatsvinden. Op deze manier kunnen de 37 voetbalteams met meer dan 400 voetballers de gehele dag lekker voetballen. Hoe leuk is dat voor de voetbaljeugd.

Voor elke jeugdcategorie is er een Zuidwesthoek Cup te winnen. Ook zal er gezorgd worden voor diverse versnaperingen tijdens het toernooi.
De verdeling van de jeugdcategorieën over de organiserende voetbalverenigingen met aanvangstijden is: Vivoo, Huijbergen: JO9- JO10, aanvang 9.30 uur. WVV’67, Woensdrecht, JO12, aanvang 9.30 uur. METO, Hoogerheide, JO11, JO13-JO14 / MO16, aanvang 10.00 uur. Grenswachters, Putte: JO15-JO16, aanvang 10.00 uur. ODIO, Ossendrecht: JO17-JO19, aanvang 14.00 uur.

ODIO JO-11
Afbeelding
Vivoo-jeugd hervat training
Wethouder Lars van der Beek op bezoek bij Vivoo JO-8
Trainer Quirijn geeft instructies aan WVV'67 JO-13
Afbeelding
Dorstlessen na training van Grenswachters JO-15