Politieauto
Politieauto

Wilde achtervolging eindigt in Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - Afgelopen nacht zijn acht politievoertuigen ingezet bij een achtervolging die uiteindelijk in Huijbergen is geëindigd. 

De achtervolging startte in de buurt van Etten-Leur en ging via België naar Huijbergen. Bij de achtervolging is een politievoertuig gecrasht in de omgeving van Huijbergen. Een automobilist is aangehouden die wordt verdacht van het bezit van harddrugs.

In eerste instantie ging de achtervolging ook de grens over bij Putte, maar uiteindelijk is de verdachte weer terug naar Nederland gereden. In Huijbergen koos de bestuurder eieren voor zijn geld; hij zette zijn auto stil en ging ervandoor. De man is aangetroffen en aangehouden door de ter plaatse gekomen agenten.

In zijn auto troffen de politie vermoedelijk harddrugs aan. Hoeveelheid en soort zijn nog niet bekend, zo laat een woordvoerder weten. Een politievoertuig is bij de achtervolging gecrasht, hierbij is niemand gewond geraakt. In totaal participeerden acht politievoertuigen in de achtervolging die om ongeveer 01.55 begon en om 02.25 eindigde. Tijdens de achtervolging werden snelheden van boven de 260 km/u bereikt.

De Landelijke Eenheid van de politie onderzoekt het incident verder.