Sjoelen is een van de activiteiten voor senioren in de Wittenhorst die op beperkte schaal weer mogen plaatsvinden.
Sjoelen is een van de activiteiten voor senioren in de Wittenhorst die op beperkte schaal weer mogen plaatsvinden. Foto: Bep Tielemans

Weer activiteiten senioren in de Wittenhorst

Algemeen

HALSTEREN - Op dinsdag 2 juni mochten de deuren weer open van ontmoetingscentrum de Wittenhorst. Voorzichtig kwamen de eerste biljarters weer. Op afspraak tegenwoordig. Dit met alle hygiënische maatregelen van dien. En zeker afstand tot elkaar.


Hans de Rooij, coördinator Activiteiten & Beweegwijzer van WijZijn Bergen op Zoom, legt uit: "Er zijn vanuit de overheid en de gemeente strenge eisen, die vertaald zijn naar de ontmoetingscentra en de activiteiten. Veel mag nog niet, waaronder fit en spel, gymnastiek en tai chi. Koersbal, bridge en rikken zit er ook nog niet in. Dus het accent deze maand ligt voorlopig op soosmiddagen, waarin we u weer graag zien komen om elkaar te ontmoeten en een drankje te nemen."

Maximum

"Er kan wel met twee personen gejokerd worden, patience gespeeld, darten met eigen pijlen en beperkt sjoelen (foto). Dit met name op de dinsdag en de vrijdagmiddag, waar nogmaals het elkaar weer zien centraal staat. Uiteindelijk hebben we genoeg gevoelens en ervaringen van de coronatijd te delen. Ook op de maandagmiddag kunnen de mensen weer naar de spelmiddag. Darten met eigen pijlen, beperkt sjoelen en spelen op het WII-apparaat. Ook is er een maximum van zestien personen per middag. Als we dat de komende weken gaan halen, zou dat al een mooi begin zijn tijdens deze niet zo leuke tijd. U bent welkom", aldus Hans de Rooij.