Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Heilige Antonius in kerk Lepelstraat
Heilige Antonius in kerk Lepelstraat (Foto: Bep Tielemans)

Kerkberichten Halsteren/Lepelstraat

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Zaterdag 16 mei 17.00 uur: Eucharistieviering: voorgangers pastoor Hans de Kort en pastor Lenie Robijn. Uitzending vanuit de Gummaruskerk te Steenbergen om 17.00 uur te volgen via Ziggo kanaal 41 en via www.slos.nl direct livestream te volgen. Intenties: Corrie Loos-Bos; Afra van Wezel-'t Jong; Dina Roosenboom-Suijkerbuijk, en Anja van Wezel. Overleden: Ria Nuijten-Demmers.

Hoop

Ik wil met jullie enkele gedachten over het thema hoop delen. Een paar weken geleden vertelde ik in mijn slotwoord van de zaterdagavondviering over een boek van Tomas Halík: ‘Niet zonder hoop’. Het is een theologisch boek over de zoektocht naar hoop voor vandaag. We weten niet meer hoe de wereld er uit zal zien na deze coronacrisis. Alles lijkt in deze tijd zo beangstigend en zonder veel optimisme, anders dan vroeger. Halík beschrijft verschillende vormen van menselijke hoop en laat zien wat zij kan bieden, bijvoorbeeld wanneer we in het leven stuiten op existentiële vragen of ingrijpende ervaringen. Hoop biedt perspectief voor de toekomst hoe we verder moeten ondanks de ground zero ervaring (9/11 tragedie waardoor veel angst in de wereld is teweeggebracht). Hoop zorgt dat mensen in beweging komen voor de nieuwe manier van leven en niet zo fatalistisch denken: het komt niet meer goed in de wereld. Volgens Halik, is hoop een deugd die onderdeel van ons karakter moet worden en daarmee kunnen we wanhopige momenten overwinnen en durven verder gaan ook naar de onbekende toekomst. Hoop heeft meer met het vertrouwen te maken. Het is de menselijke eigenschap om rust en vertrouwen te vinden in zaken die lang niet zeker zijn. Hoop is vertrouwen op de goede afloop wanneer alles zich tegen je lijkt te keren. Soms is hoop juist vertrouwen op het onwaarschijnlijke of zelfs het onmogelijke. Misschien kennen jullie het verhaal van Elia onder bremstruik uit de Bijbel. Hij was zo uitgeput door allerlei tegenslagen en in feite moe van zijn leven. Hij wilde niet verder. En dan krijgt hij te horen van God, in de gestalte van een opdracht: ‘Sta op, je hebt nog een lange weg te gaan!’ Wanneer wij het geschenk van de hoop nodig hebben, dan krijgen we dat ook als brood voor onderweg.

Pastor Sebastian Chazhoor

Meimaand – Mariamaand

In deze maand zal de Quirinuskerk iedere zondagmiddag geopend zijn van 14.00 tot 15.30 uur.
Het beeld van Maria heeft een centrale plaats in de kerk en ieder is welkom om bij haar te bidden, een kaarsje aan te steken of haar een bloemetje te geven. Of om zo maar even rustig bij haar te zitten Welkom!
I.v.m. alle beperkingen zal de speciale Mariaviering dit jaar niet worden gehouden

Het opgeven van misintenties

Voor de zaterdagavondvieringen in de Sint Gummaruskerk kunt u misintenties op-geven via het secretariaat van onze eigen parochiekern.

Het secretariaat is in de periode van de coronacrisis elke donderdag alleen telefonisch te bereiken (0164-68 23 10). I.v.m. Hemelvaartsdag (do. 21 mei) is het secretariaat die week alleen op dinsdag 19 mei tussen 10.00 en 12.00 uur geopend. U kunt uw misintentie ook in de brievenbus van het parochiecentrum doen of opgeven via quirinuskerk@sint-christoffel.nl

Het is een bijzondere Paastijd waarin we leven. Alles lijkt stil te vallen en velen maken zich grote zorgen om zieke dierbaren, de toekomst. Toch biedt deze tijd voor parochies, gelovigen en (nog?) niet-gelovigen ook geweldige mogelijkheden. Er is een prachtig online aanbod waar u gebruik van maken zonder dat het u iets hoeft te kosten!Graag presenteren we het nieuwe katholieke platform www.HoevindjeGod-online.nl

Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat

Zaterdag 16 mei 17.00 uur gedenken wij: Jaantje de Booij; Naantje Huijbregts e.v. Jos Houtepen; Sjan Foppele-Bakx; Mededelingen: Mocht u intenties af willen laten roepen in de SLOS uitzending van de Eucharistieviering in Steenbergen, kunt u deze doorgeven aan het Parochiesecretariaat van de H. Ant. van Padua, tel.: 0164-682525 of bij H. Wouts tel.: 0164-682575. Onze kerk is iedere dinsdag- en zondagochtend geopend van 11.00 tot 12.00 uur om iedereen de gelegenheid te geven voor een persoonlijk gebed en om een kaarsje aan te steken.

Uiteraard houden we ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM . En natuurlijk kunt u iedere dag van zonsopgang tot zonsondergang een kaarsje aansteken in de kapel naast de kerk.

Sint Martinuskerk Halsteren

Voorlopig vervallen de erediensten. Nadere berichtgeving is te volgen via de online media van de Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer.

Meer berichten