Zwemles in openluchtzwembad De Melanen.
Zwemles in openluchtzwembad De Melanen.

Wanneer openen zwembaden?

Algemeen

HALSTEREN - Raadslid Reinoud Krijnen van SAMEN0164 heeft aan het college van B&W gemeente Bergen op Zoom onderstaande vragen gesteld over de heropening van de zwembaden De Melanen en De Schelp.

"Vanaf komende maandag mogen binnenzwembaden weer open. De buitenbaden mochten al vanaf 29 april jongstleden worden opengesteld voor de jeugd. Het werd op buitenaccommodaties mogelijk om in georganiseerd verband sport aan te bieden. Vanaf 11 mei is buiten sporten voor iedereen toegestaan.

Tot op heden is het buitenzwembad “De Melanen” voor de jongeren nog niet toegankelijk. Hopelijk kan het binnenzwembad “De Schelp” binnenkort langdurig open. Echter wanneer de coronamaatregel weer wordt aangescherpt kunnen we terugvallen op zwembad “De Melanen”. Vorig jaar is gebleken hoe waardevol dit zwembad is voor de ontspanning en sportieve behoefte van onze samenleving."

SAMEN0164 wil graag weten: Heeft het college al vooroverleg gehad met de directie van onze zwembaden? Is met zwem- en waterpoloverenigingen al overleg geweest over de te hanteren protocollen bij heropening van de zwembaden? De samenwerkende partijen in de zwembadbranche publiceren een protocol om te gebruiken bij de heropening van de zwembaden. Wanneer worden deze besproken met de vertegenwoordigers van de gebruikersgroepen? Wanneer gaat buitenzwembad “De Melanen” open?

Diplomazwemmen in De Melanen.