Jac van Tilburg gaat zijn 90-ste verjaardagsfeestje naderhand vieren.
Jac van Tilburg gaat zijn 90-ste verjaardagsfeestje naderhand vieren. Foto: Bep Tielemans

Halsternaar Jac van Tilburg 90 jaar

Algemeen

HALSTEREN - In goede gezondheid de respectabele leeftijd van 90 jaar bereiken en dit heuglijk feit niet kunnen vieren. Dat overkwam Jac van Tilburg uit de Hadrianushof in Halsteren. Corona gooide roet in het eten waardoor het geplande verjaardagsfeest met de familie niet door kon gaan.

Zoon Hans vroeg zich af hoe hij zijn 90-jarige vader desondanks op een leuke manier kon verrassen. Hans van Tilburg benaderde een week van tevoren De Halsterse Krant en vertelde het volgende: "Mijn vader wordt op 30 april 90 jaar en wilde dit heel graag vieren met een feestje bij Bakker Bogers op 2 mei. Er zou speciaal een taart voor hem gebakken worden. Vanwege de maatregelen in verband met corona kan dit alles niet doorgaan. Nu wil ik mijn vader verrassen met een stukje over hem in de krant, ik denk dat hij dat leuk vindt."

Gelukkig verkeert vitale bejaarde Jac van Tilburg in een heel goede gezondheid en is hij nog volop actief. Zo is hij al jarenlang lid van de plaatselijke Kruisboogvereniging Excelsior en schiet nog steeds met vaste hand. Ook werpt Van Tilburg graag een hengeltje uit. Schieten en vissen zit er momenteel echter niet in, ook vanwege de maatregelen rond corona. Af en toe een ritje op de snorfiets lukt hem nog wel.

Op zijn 90-ste verjaardag was de woning van de familie Van Tilburg-Groffen versierd met een opvallende felicitatie en wapperden vrolijke vlaggetjes in de Hadrianushof. Jac van Tilburg en zijn echtgenote Jo van Tilburg-Groffen (87) ontvingen op afstand felicitaties van zoon Hans (53) en kleinzoon, één van de vier kleinkinderen. De familie Van Tilburg bestaat verder uit dochter Irina (57) en haar gezin, er is één achterkleinkind. "Het is jammer dat het op deze manier moet gaan maar wij houden uit voorzorg de regels in acht want de gezondheid van onze ouders gaat boven alles", vertelt zoon Hans. De krasse 90-jarige tenslotte: "Deze bijzondere verjaardag had ik me anders voorgesteld maar ik beloof mijn feestje mettertijd alsnog te zullen vieren."