Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Sophia Piesens

Leuteg Wjeeldrechts Dikteej

HOOGERHEIDE - Het achtste Wjeeldrechts Dikteej op zondag 9 februari in Café Boulevard te Hoogerheide is weer een leutege belevenis geworden. Ondanks de dreigende storm deden zo'n 26 deelnemers allemaal hun stinkende best om zo weinig mogelijk fouten te produceren. Brigit Bakx-Hermans uit Bergen op Zoom slaagde daar het best in, voor de tweede achtereenvolgende keer.

De overige prijswinnaars kwamen eveneens van 'buiten de grens', want de tweede prijs ging naar Rini Holtzer uit Steenbergen en de derde prijs ging naar haar echtgenoot Henk Holtzer.
Na het traditionele zingen van het Woensdrechts volkslied brak de spanning door binnen het veelal zeer jeugdige deelnemersveld. Ze kregen dan ook een pittig dictee voor de kiezen: een sprookje naar aanleiding van het afscheid van Fon I als Prins. Die vond een nieuwe bezigheid als goochelèèr. Het door hem uit z'n hoed getoverde kenèèn bleek geen keutels, maar aajers te produceren. Zowat de hele karnavalsvereniging kwam eraan te pas om deze eieren uit te broeden, de jonge konijnen groot te brengen en op te voeden tot de Boereploeg. Het door Jan Luysterburg geschreven geheel voldeed in elk geval aan het motto: 't Ies nie te fielleme.

En toen moest het moeilijkste nog komen. Edy Minnebach had 44 moeilijk verteerbare meerkeuzevragen, open vragen en invulzinnen op papier gezet, waar zelfs veel autochtone Woensdrechtenaren geen raad mee wisten. Wat overigens niets afdeed aan de gezelligheid en goede sfeer. Natuurlijk had de organisatie enkele pauzes nodig om het geproduceerde na te kijken en te beoordelen. Prins Fon vulde deze op een leerzame manier op, door een powerpoint-presentatie te geven over de geschiedenis van het Wjeeldrechtse Karreneval. Na afloop waren alle deelnemers het hartgrondig met elkaar eens: volgend jaar doen we weer mee. Ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Meer berichten