Dhr. F.D.F. Verelst ontving het bondsinsigne brons.
Dhr. F.D.F. Verelst ontving het bondsinsigne brons. Foto: Sophia Piesens

980 uur EHBO Ossendrecht

Algemeen

OSSENDRECHT - De Ossendrechtse EHBO-vereniging heeft in het afgelopen jaar maar liefst 980 uur ondersteuning verleend op diverse evenementen. Tijdens de jaarvergadering werd de balans opgemaakt.

Het was een druk jaar voor EHBO Ossendrecht. De hulpverleners waren niet alleen actief in in Ossendrecht, maar ook in Tilburg, bij de Draai van de Kaai in Roosendaal en bij de Grote Prijs Adrie van der Poel in Hoogerheide, waar de vrijwilligers een groot compliment voor ontvingen. Van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant ontving EHBO Ossendrecht een complete ultra moderne AED reanimatieset, die inmiddels al een keer is uitgeleend aan de EHBO-vereniging in Huijbergen. Op de planning voor de komende tijd staat een cursus 'Stop de bloeding', want overlijden door verbloeding staat op de tweede plaats. Ook zit er een workshop over drugs aan te komen. In Putte werd deze workshop al met succes gegeven.

Tijdens de jaarvergadering van EHBO Ossendrecht was de opkomst goed. Na het doornemen van de agendapunten overhandigde wethouder Lars van der Beek aan acht vrijwilligers een certificaat van de Nationale Bond EHBO, als extra blijk van waardering. Voorzitter Ronald Averdieck speldde het bijbehorende bondsinsigne op. Dhr. J.P.A.M. de Brie, dhr. F.D.F. Verelst, dhr. J.C. Verbraeken, dhr. R.A.L. vd Maegdenbergh, mevr. Y.J.C. van der Helm-Goossens kregen het Bondsinsigne Brons opgespeld. Dhr. H.L.W.C. Dielemans, H.T. Michielsen en mevr. J.E. Schot kregen het Bondsinsigne Zilver. Tot slot werd voorzitter Ronald Averdieck verrast met het Bondskruis 1e Klasse. Na de pauze stond er een workshop 'Hersentrauma, wat je op straat tegenkomt' op het programma.

Kijk voor meer informatie over lidmaatschap op: www.ehbo-ossendrecht.nl