Wethouder Kielman:
Wethouder Kielman: "Wat mensen die afval bij de containers bijplaatsen zich niet beseffen is dat dit schadelijk is voor het milieu."

Boetes voor afval naast container

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Een grote ergernis in het straatbeeld zijn afvalzakken bij bovengrondse en ondergrondse containers. Met voorlichting over hoe aan te bieden en het uitdelen van boetes, probeert de gemeente dit tegen te gaan.

"Soms wordt er afval bij de containers geplaatst, omdat de container niet open gaat of in storing lijkt te staan. In werkelijkheid is het vaak geen storing, maar een overvolle zak die klem komt te zitten in het klepmechanisme. Soms kan het probleem echter simpel worden verholpen door de klep 1 of 2 keer heen en weer te bewegen", meldt de gemeente. Blijkt het niet te gaan om een zak die vast zit, maar werkt de container daadwerkelijk niet, maak hier dan melding van bij Saver:
tel. 0165 597777.

De gemeente wil aandacht vragen voor het aanbieden van minder volle zakken of het gebruik van kleinere zakken. Afval naast de container plaatsen levert overlast op en u kunt bovendien beboet worden. Het bijgeplaatste afval wordt onderzocht op mogelijke adressen en/of duidelijkheid over de afkomst van het afval. Mocht het afval herleidbaar zijn naar een woonadres dan kan de bijplaatser een boete verwachten van minimaal 90 euro, afhankelijk van het aantal zakken of de omvang kan dit nog hoger oplopen. Wethouder Kielman: "Wat mensen die afval bij de containers bijplaatsen zich niet beseffen is dat dit schadelijk is voor het milieu en voor grote ergernis zorgen bij omwonenden. Bovendien jaagt het opruimen ervan de gemeente op hoge kosten."