Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Pierre Mouws zoekt zijn halfzus
Pierre Mouws zoekt zijn halfzus

Zoektocht naar halfzus

HUIJBERGEN – Halverwege vorig jaar hoorde de 72-jarige Pierre Mouws voor het eerst dat hij een halfzus heeft. Het laat hem niet los, en hij is een zoektocht begonnen naar deze vrouw.

Pierre Mouws werd in Roosendaal geboren en woont tegenwoordig in het dorp Wouw. Van daaruit is hij een zoekactie naar zijn vermeende halfzus gestart. "Ik heb al een tijd op Facebook gezocht en heb links en rechts aan mensen gevraagd of ze meer weten", zegt Pierre die halverwege vorig jaar hoorde over zijn halfzus. "Het blijkt dat mijn halfzus in 2006 contact heeft opgenomen met mijn tante Lies van Dongen. Ik hoorde dat van haar dochter -mijn nicht- die er eigenlijk niks over mocht vertellen. Waarom mijn tante dat heeft afgehouden weet ik ook niet." Het antwoord op die vraag nam de tante mee in haar graf.

Verhouding
Volgens Pierre zou het kunnen dat zijn vader een verhouding heeft gehad voor of zelfs tijdens het huwelijk met zijn moeder. Het is allemaal gissen, maar dat laatste zou kunnen verklaren waarom het onderwerp zo gevoelig heeft gelegen voor de wijlen tante.

Boerderij
"Mijn halfzus heeft dus al moeite gedaan om in contact te komen. Ze zou zelfs contactgegevens hebben achtergelaten. Maar die zijn helaas kwijt geraakt." De vrouw in kwestie zal naar schatting tussen de 75 en de 80 jaar oud zijn en zou wonen of gewoond hebben in de omgeving Huijbergen en Hoogerheide. "Onze vader Kees Mouws kwam uit omgeving Wouwse Plantage, Zoomvliet en heeft gewoond aan de Westelaarstraat 48 in Wouwse Plantage", zegt Pierre die ook namens zijn drie zussen en broer op zoek is. Zijn vader was van huis uit boer en werkte nadat hij trouwde in de elektrotechniek.

"Het is zoeken naar een speld in een hooiberg", geeft hij toe. Toch hoopt hij deze speld te vinden nadat iemand zich herkent in dit krantenartikel. "Ik ben wel benieuwd hoe mijn halfzus eruitziet."

Meer berichten