Ellen, Suleika waren gekleed in prachtige blauwe jurken, René en Mario in rokkostuum.
Ellen, Suleika waren gekleed in prachtige blauwe jurken, René en Mario in rokkostuum. Foto: Picasa

Dansen in sprookje met André Rieu

Algemeen

HOOGERHEIDE - Vier dansers uit Hoogerheide, dansten mee met de kerstconcerten van André Rieu in Limburg. Deze maand mogen ze dat nog eens herhalen in Amsterdam en Antwerpen.

Het kerstconcert van afgelopen maand vond plaats in MECC in Maastricht. Dit grote evenementscentrum greep afgelopen zomer naast het Eurovisie Songfestival, dat in mei 2020 in Rotterdam Ahoy zal plaatsvinden. Geen songfestival dus voor MECC Maastricht maar wel de eerste grote kerstconcerten, georganiseerd door dirigent en violist André Rieu. Een traditie is begonnen want de bedoeling is dat vanaf nu elk jaar een aantal kerstconcerten indoor gaan plaatsvinden.

Prachtige jurken
Ellen, Suleika, René en Mario komen uit Hoogerheide en dansten mee. Suleika en René doen mee sinds de nieuwjaarsconcerten begin dit jaar. Ellen en Mario doen al sinds de Vrijthofconcerten van 2016 mee. Deze concerten waren de eerste waar André zo'n 150 dansparen uitnodigde om mee te doen met Lara's Theme in prachtige witte jurken. Afgelopen drie concerten werd - net zoals afgelopen zomer op 't Vrijthof - gedanst op de Second Waltz, de wals waarmee Rieu 25 jaar geleden bekend en uiteindelijk zelfs wereldberoemd werd. De dames waren nu gekleed in prachtige blauwe jurken, de heren zoals gewoonlijk in rokkostuum.

Sfeervol
"Het is elke keer één groot feest", zegt het viertal dat geniet van het contact met de mensen in het publiek uit meer dan 80 landen, dat soms enkele dagen meereist om André en zijn Johan Strauss orkest te kunnen horen en zien. "Ook het contact met de mededansers is erg leuk. Sommigen kennen elkaar al van wedstrijden, anderen waren totaal onbekend. Je leert elkaar steeds beter kennen. Je eet en drinkt met elkaar en je proeft vooraf de sfeer in de zaal voordat de vele duizenden mensen hun stoel opzoeken."

De dames - moeder en dochter - voelen zich als prinsessen. "Het is geweldig om zo'n mooie jurk aan te mogen hebben en daarin te dansen. Bovendien was 't MECC ook omgetoverd tot een waar paleis met heel veel kroonluchters en zelfs een paar hele grote nabij het podium. Links en rechts een ijsbaan voor de ijsdansers die deze kerstconcerten ook meededen." Zaterdag 11 januari staan ze met André en zijn orkest in Ziggo Dome te Amsterdam en een dag later in het Sportpaleis in Antwerpen.