Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Kamerlid ontvangt boek

HOOGERHEIDE - 16 december was een belangrijke dag voor Marieken de Lange. Ze mocht haar boek in Den Haag aanbieden aan Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (Groenlinks).

De politica heeft onder meer jeugdhulp en kinderopvang in haar portefeuille en is daarom volgens De Lange de aangewezen persoon om het boek aan te overhandigen. Het boek met de titel 'Farahilde, reizende strijdster' gaat over het leven van een meisje dat vernietigd wordt door Jeugdzorg, de Raad voor de Kinderbescherming en haar eigen vader. "Organisaties in Jeugdzorg hebben géén oog voor de werkwijze van een narcistische ouder en raken verstrikt in het web dat voor hen gesponnen wordt", zegt De Lange. Voor velen is de auteur bekend als vitaliteitscoach, ondernemer van CentrumFIT en als raadslid (ABZ). De Lange schreef deze biografie omdat ze vindt dat Farahilde's verhaal wereldkundig gemaakt moet worden. Ze wil met dit boek een lans breken voor verbetering van Jeugdzorg, want dat is volgens haar nodig en mogelijk, en niet louter door budgetten te vergroten. "Maar wel door meer oog te hebben voor de werkelijke belangen van het kind en minder uit te gaan van eigen aannames, budgetten en bedrijfsdoelstellingen. Bovendien is het een hart onder de riem van de vele moeders én vaders met soortgelijke ervaringen, want De Lange heeft zich heel erg alleen gevoeld in de wereld van Jeugdzorg. "Ik voelde me vaak als moeder een roepende in de woestijn", aldus de schrijfster.

De Lange ging niet alleen naar Den Haag. Ze nam ook enkele lotgenoten en deskundigen op dit gebied mee. Het gezelschap werd ontvangen in de Regentenkamer. In deze ruimte hangen portretten van landvoogden en gouverneurs-generaal die het bewind in Nederlands-Indië voerden. Ook hangt er het inhuldigingsportret van de achttienjarige koningin Wilhelmina. In deze kamer die de sfeer van lang vervlogen tijden ademt, werd ruim een uur lang gesproken over de hedendaagse problematiek in de jeugdzorg. "We hebben het balletje een tik gegeven, en nu moet ie blijven rollen in de goede richting", reageert de Lange na het gesprek.

Meer berichten