Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Jaarconcert Windkracht Vier

BERGEN OP ZOOM - Op zondag 10 november was het jaarconcert van Windkracht Vier in de Sint Catharinakapel Bergen op Zoom.

Terwijl het 'Katrientje' aan de Vismarkt al jaren leeg staat was het in de Catharinakapel in het hart van het voormalig klooster een drukte van belang. In een uitverkochte kapel gaf Windkracht Vier haar jaarconcert. Een middag programma onder het motto: 'zingen in vrijheid', in het jaar dat 75 bevrijding wordt herdacht en gevierd. Vrijheid was het thema dat in alle nummers de ondertoon voerde. Nummers uit België, Zuid Amerika, Afrika, Italië, Israël, Ierland, Indonesië, Baskenland en Amerika.
Al weer ruim 20 jaar brengt Windkracht Vier en de begeleidende muziekband een heel gevarieerd muziek programma dit keer rond het thema vrijheid. Met gedragen ballads, swingende Afrikaanse muziek, vierstemmige muzieknummers tegen onderdrukking maar ook vrolijke nummers en steeds in de oorspronkelijke taal.

Tijdens dit concert was er een gastoptreden van het muziek gezelschap Suara Angklung. Dit West-Brabantse muziek gezelschap gebruikt de traditionele Angklung om vooral Indonesische muziek te maken. Angklung instrumenten kunnen slechts één toon maken maar door met een hele groep te spelen kan de hele toonladder bereikt worden en bracht de groep een mooi spel dat in de akoestiek rijke kapel prima tot zijn recht kwam. Windkracht Vier sloot het concert af met het nummer 'We'll meet again' van Vera Lynn dat in de nadagen van Tweede Wereldoorlog furore maakte. Het koor en de band staan onder muzikale leiding van Pieter-Jan van den Berg. Het koor houdt wekelijks repetitie op donderdagavond in de Ontmoetingskerk.

Meer berichten