Afbeelding

Ron van Hoof viert jubileum

Algemeen

PUTTE - Ron van Hoof viert op zaterdag 9 november 2019 z'n 45-jarig artiestenjubileum in Putte. Ook presenteert hij zijn nieuwe album. Deze dag wordt een muzikale dag voor jong en oud, met 's middags een concert door Ron van Hoof.

Hij wordt tijdens dit concert begeleid door het Belgische orkest de Forever band. Bovendien is er een gastoptreden van De Havenzangers. 's Avonds staan de regionale dj's Dave-Diverso en Kroes control op het podium en speelt de coverband General Electric. Ook treedt Ron van Hoof zelf weer op.

De opbrengsten van deze dag worden gedoneerd aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij), een Nederlandse stichting die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. De entree bedraagt €10,- voor de middag en €10,- voor de avond. Een combi-ticket voor zowel de middag als de avond kost €17,50. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera winkels, MFC de Biezen in Putte, MFC de Kloek in Huijbergen, bij Sebregts Mode in Ossendrecht en via telefoon: 06-11372363.

Album
Op deze dag presenteert Ron ook zijn nieuwe album. Hierop staan zeventien nummers, waaronder eigen nummers en een aantal bekende nummers in een geheel eigen jasje gestoken. Als voorloper hierop lanceerde de Brabantse zanger z'n jongste single 'Ik denk dat ik je mis'. De single gaat over zijn vader die bijna 50 jaar geleden op 45-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een niervergiftiging. "Ik was toen zelf nog maar 10 jaar en kan me bijna niets meer van m'n vader herinneren. Wat ik nog wel weet, is een vaag beeld van een bezoekje aan het strand en de dag dat hij overleed. Als je ouder wordt denk je hier vaker over na. Dit bracht mij op het idee om hier een lied over de schrijven met als titel 'Ik denk dat ik je mis'. Het is een emotionele tekst geworden, waarvan ik denk, dat ook mensen die hetzelfde hebben meegemaakt hen zal raken", zegt Ron van Hoof die aangesloten is bij Rood-Hit-Blauw producties.

Clip
Tijdens het schrijven van de tekst keek hij naar een foto uit 1963 waarop te zien is dat hij als 5-jarig jongetje hand in hand met z'n vader door het dorp loopt. Die foto komt ook terug in de clip die opgenomen is door Karl Kaspers van Kaska Producties. "Je ziet dat ik op bezoek ga bij Laurens van Wessel die de muziek maakt. Later zie je mij met die foto door het dorp lopen waar ik destijds ook met m'n vader liep."