Willeke Alberti betovert de bewoners van Bosgaard.
Willeke Alberti betovert de bewoners van Bosgaard.

Bosgaard geopend met wensboom én Willeke

Algemeen

HALSTEREN – Terwijl vleermuizen ervoor zorgen dat de sloop van huize Sint Elisabeth flinke vertraging oploopt, werd afgelopen week Bosgaard, de nieuwe, tijdelijke locatie van tanteLouise op landgoed Vrederust geopend met de onthulling van een wensboom en een optreden van Willeke Alberti.

Bosgaard werd in slechts enkele maanden gebouwd en werd al in juni officieel in gebruik genomen. Nu de 96 bewoners – waarvan er zo'n 70 afkomstig zijn van huize Elisabeth – gesetteld zijn kon de officiële opening goed gevierd worden. Terwijl Willeke Alberti de bewoners van Bosgaard toezingt kijkt locatieleider Desiree van Velthoven – die voorheen zorgcentrum St. Elisabeth leidde – terug op een succesvolle verhuizing: "Alles is heel voorspoedig verlopen. Onze bewoners hebben het hier prima naar hun zin, al zijn er natuurlijk mensen die het dorp missen. Dat proberen we te ondervangen door hier dezelfde dingen te organiseren als we in het dorp deden en door mensen regelmatig mee terug naar Halsteren te nemen, maar even spontaan het dorp ingaan lukt niet. Evengoed horen we ook veel positieve geluiden over deze locatie. Hier zien bewoners soms een hertje voorbij hun raam lopen, dat gebeurde in Halsteren niet. Bovendien zijn de kamers hier nieuw, kan iedereen – ook met hulp – op de eigen kamer douchen en zijn de gangen en deuren veel breder, wat de zorg ten goede komt en prettig is voor het personeel. De komende jaren hebben we aan Bosgaard een prachtige locatie."

Met de onthulling van een wensboom werd Bosgaard door vier bewoners, bestuurder Ineke Strijp van GGZ WNB en directeur Jan-Kees van Wijnen van tanteLouise officieel geopend. In die wensboom kunnen bewoners hun wensen kwijt, want, vertelt Van Wijnen: "Het vervullen van wensen draagt bij aan geluk, en het belangrijkste is dat onze bewoners gelukkig zijn."

Willeke Alberti betovert de bewoners van Bosgaard.
Bewoners onthullen de wensboom.
Willeke Alberti betovert de bewoners van Bosgaard.