Rik Linssen met: Dewi Pellegrom en John van Elzakker (RKSV Halsteren), Ving Snoeren en Jeroen van Loon (VVC'68), Bram IJzermans en Tessa Quist (Lepelstraatse Boys).
Rik Linssen met: Dewi Pellegrom en John van Elzakker (RKSV Halsteren), Ving Snoeren en Jeroen van Loon (VVC'68), Bram IJzermans en Tessa Quist (Lepelstraatse Boys).

Voetbalplaatjesactie PLUS verbroedert

Algemeen

HALSTEREN – Acht jaar geleden was het al een gigantisch succes, de voetbalplaatjesactie van PLUS Halsteren. Op 22 september krijgt die actie een welverdiende herhaling, als voetballers van RKSV Halsteren, Lepelstraatse Boys en VVC '68 weer hun uiterste best gaan doen om hun albums vol te krijgen.

"Toen we zochten naar een leuke actie voor dit najaar dachten we terug aan de voetbalplaatjesactie van acht jaar geleden", zegt Rik Linssen van PLUS Halsteren, "dat was onze meest succesvolle actie aller tijden, en toen het idee ontstond om die te herhalen was iedereen razend enthousiast. Wij, maar ook de voetbalclubs. De albums zijn heel mooi geworden. Ik snap het enthousiasme ook wel, want ik weet nog hoe leuk ik zulke spaaracties vroeger zelf vond." Elke tien euro besteding bij PLUS Halsteren geeft recht op een setje voetbalplaatjes, en de aankoop van bepaalde actieproducten geeft nog een setje extra. In de acht weken die de actie loopt hebben spelers van de drie deelnemende clubs dus alle gelegenheid om hun albums vol te krijgen. "Na afloop organiseren we bovendien nog een ruilmiddag bij de clubs", zegt Rik, "daarmee moet het zeker lukken om de albums vol te krijgen!"

Jeugdvoorzitter John van Elzakker van RKSV Halsteren voorziet een doorslaand succes: "Dat we aan deze actie meewerken spreekt voor zich, want de PLUS is al jaren een enorm goede partner voor onze club. Bovendien hebben wij als club ook profijt van deze actie. Bij de laatste voetbalplaatjesacties stond er een enorme haag van kinderen in onze kantine, die allemaal hun plaatjes wilden ruilen. PLUS Halsteren gaat veel verkopen, dat weet ik zeker, en als clubs winnen wij hierdoor nog meer aan naamsbekendheid. Een echte win-winsituatie!" Dat vinden ook Tessa Quist en Rens van Lammeren van Lepelstraatse Boys: "Plaatjes verzamelen versterkt het clubgevoel enorm. Onze club heeft er zin in!"

De 8-jarige Bram IJzermans, spits bij het JO-team van Lepelstraatse Boys probeert uit te rekenen hoe vaak zijn vader boodschappen moet doen bij PLUS Halsteren om zijn album vol te krijgen, maar hij komt er niet aan uit. Dewi Pellegrom (10), die bij RKSV Halsteren voetbalt, weet het ook niet. Wat ze wél weet is dat haar moeder er met plezier voor naar Halsteren rijdt. "Wij wonen in Hoogerheide", zegt ze, "maar voor de voetbalplaatjes doen we speciaal boodschappen bij PLUS Halsteren."

Ving Snoeren van VVC'68 wil vooral zien hoe zijn voetbalvrienden op de foto staan: "Lachen toch?". VVC'68 bestuurslid Jeroen van Loon vertelt: "Ik ben de laatste weken vooral door jeugdleden steeds benaderd met de vraag wanneer komen de plaatjes: nu dus."