Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Kinderen van basisschool de Wegwijzer hebben nu al plezier van de binnentuin.
Kinderen van basisschool de Wegwijzer hebben nu al plezier van de binnentuin.

Groene binnentuin op De Wegwijzer biedt extra leerplezier

LEPELSTRAAT – Begin dit jaar kondigde Sjoerd van Loon, vestigingsdirecteur van Basisschool De Wegwijzer, vol trots aan dat de school een mooi subsidiebedrag ontvangen had van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De school kreeg dit toegekend op het plan "Schoolplein van de Toekomst", dat ervoor moest gaan zorgen dat de school een groen hart zou gaan krijgen. Het binnenplein was toen nog een zee van stoeptegels. Tijdens de zomervakantie is het omgebouwd tot een ware groene binnentuin, ingericht door het plaatselijke hoveniersbedrijf W&M Tuincomfort uit Lepelstraat.

De binnentuin bestaat uit een gedeelte waar de kinderen lekker buiten kunnen spelen, een pannaveldje waar ze kunnen voetballen ( 2 tegen 2 of 3 tegen 3), een waterpark en perceeltjes waar kinderen zelf het een en ander kunnen zaaien en planten. Het geheel is omzoomd door fruitboompjes en bessenstruiken en er is ook een kruidentuin ingericht. "De kinderen zijn nu al actief met het water geven van de planten en bomen. De educatieve en de sociale factor zijn groot en wordt alleen nog maar uitgebreider. Ouders, opa's en oma's, vrijwilligers uit de buurt, vanuit verenigingen en zorgboerderijen gaan we erbij betrekken. Er moeten ook nog een kleine groeikas en een paar picknicktafels komen. De kleuters vinden het nu al geweldig om daar te spelen met hun buitenspeeltjes en straks kunnen kinderen ook buiten hun plekje vinden om een boekje te lezen of een opdrachtje uit te werken. Gewoon lekker buiten", vertelt Sjoerd van Loon.

De schoolleider vervolgt: "Wij willen dat onze school het hart van het dorp gaat worden en de nieuwe schooltuin gaat daar een belangrijke rol in spelen. De officiële opening moet nog plaats vinden en zal waarschijnlijk een datum in oktober worden. Pas als alle inrichtingselementen er zijn. We gaan dan van start om gebruik te maken van de tuin in elk seizoen. Mogelijk inspireren we hier kinderen al op vroege leeftijd om later aan de slag te gaan in een beroep met 'groene vingers', zoals de agrarische sector of tuinaanleg." Bij Basisschool De Wegwijzer kunnen kinderen nu binnen en buiten leren, dat maakt de belevingswaarde een fiks stuk groter.

Meer berichten