Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Pascal Wierckx, Elly-May van Ginneken, Anouk Wierckx en Donovan de Weert tonen spullen van hun rommelmarkt.
Pascal Wierckx, Elly-May van Ginneken, Anouk Wierckx en Donovan de Weert tonen spullen van hun rommelmarkt.

Eerste Ossendrechtse Roparun-rommelmarkt

OSSENDRECHT – Wat is er mooier dan op een rommelmarkt iets moois kopen voor een bijzonder zacht prijsje? Maar één ding: weten dat dit zachte prijsje wordt gebruikt om mensen te helpen die vechten tegen kanker. In het weekend van 21 en 22 september organiseert het Ossendrechtse Roparunteam De L'Oslopers de eerste Ossendrechtse Roparunrommelmarkt, op Hoeve Jagersrust.

Nieuwe teamleden brengen nieuwe ideeën, zo ging het in elk geval bij Roparunteam De L'Oslopers. Afgelopen juni liep Donovan de Weert (27) zijn tweede Roparun bij het team. In zijn kielzog volgden ook zijn vriendin Anouk Wierckx (29) en zwager Pascal Wierckx (31), die respectievelijk als fietser en cateraar aan de slag gingen. "Het was altijd al een wens van mij om de Roparun eens te lopen", zegt Donovan, "ik wilde iets doen om die zieke mensen te kunnen helpen, en nu ik het gedaan heb kan ik zeggen dat het nog leuker en mooier is dan ik ooit gedacht had."

De L'Oslopers brachten dit jaar een recordopbrengst van maar liefst 36.000 euro bijeen. Een groot deel daarvan kwam voort uit de ambitie van transportondernemer Willem Oerlemans, die zijn Roparunnende nicht Adriënne van Thillo ondersteunde door ontelbaar veel Roparunloten te verkopen. Dat was een eenmalige actie, dus bedachten Donovan, Anouk en Pascal een nieuwe actie om opbrengst te genereren: een rommelmarkt. Een ruimte was snel gevonden, op Hoeve Jagersrust waar ook Donovans ouders wonen. Een oproep op Facebook was genoeg om van alle kanten spullen aangeboden te krijgen. Inmiddels is de winkelruimte op Hoeve Jagersrust, waar normaal gesproken asperges worden verkocht, gevuld met prachtige spullen, van boeken tot huisraad tot een zo goed als nieuwe mountainbike: het staat allemaal te wachten op een koper. Zowel op zaterdag 21 als op zondag 22 september start de verkoop om 10.00 uur. "We hebben niets geprijsd", leggen Anouk en Pascal uit, "wie iets wil kopen mag een bod doen, als we dat acceptabel vinden is het verkocht.

Teamcoördinator Elly-May van Ginneken is blij met de nieuwe activiteit. "We hebben in elk geval al veel plezier gehad met het sorteren van de spullen", vertelt ze, "en als je plezier hebt, heb je al de helft gewonnen. We hopen dat mensen straks het goede doel in gedachten houden als ze een bod doen!" Dat hoopt ook Anouk: "Het allereerste adres waar ik spullen ging halen was bij een dame in Ossendrecht van wie de echtgenoot aan kanker was overleden. Ze gaf ons veel spullen, met tranen in haar ogen. Toen wist ik meteen weer waarom ik meedoe aan de Roparun, en waarom deze rommelmarkt belangrijk is."

Meer berichten