Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Infoavond Zonnecentrale Wittenhorst

HALSTEREN - Voor woensdag 4 september organiseert Stichting Energietransitie Bergen op Zoom in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een informatiebijeenkomst over Zonnecentrale De Wittenhorst in Halsteren.

Kunnen er geen zonnepanelen op je dak? Woon je in een flat? Of mogen er geen zonnepanelen op je dak, omdat je in een beschermd stadsgezicht of een monument woont? Maar wil je toch duurzaam energie opwekken en een flinke besparing op uw energierekening? Dan is dit je kans. Neem deel aan Zonnecentrale De Wittenhorst en profiteer vanaf dag 1 van een mooi voordeel. En dat 15 jaar lang!

Hoe werkt het?
Je wordt lid van de energiecoöperatie. Samen met de andere leden breng je kapitaal in. Dat kapitaal gebruikt de coöperatie om grootschalige gezamenlijke zon- en windenergieprojecten te starten. De leden krijgen 15 jaar lang de energiebelasting over de opgewekte energie terug. En dat levert je jaarlijks honderden euro's op. Het verwachte rendement is ongeveer 5%. Dat is vele malen hoger dan de rente die je krijgt op een spaarrekening. Daar komt dan nog de 'verkoop' van de opgewekte stroom bij.

Zonnecentrale De Wittenhorst
Aan dit project kunnen inwoners en bedrijven uit de volgende postcodegebieden meedoen: 4661, 4612, 4613, 4614 en 4664. Inwoners en bedrijven uit andere postcodegebieden kunnen al wel lid worden van de coöperatie, maar nog niet meedoen met Zonnecentrale De Wittenhorst. Op termijn komen er ook projecten voor de andere postcodegebieden.

Het programma van de informatieavond voor iedereen die belangstelling heeft is als volgt: 19:00 uur: Inloop; 19:30 uur: Welkom door Carl Samuels, Regisseur Duurzaamheid; 19:45 uur: Wat doet Stichting Energietransitie Bergen op Zoom (STEB), door Wim van den Bergh, voorzitter STEB; Uitleg Energie Coöperatie Bergen op Zon en Zonnecentrale De Wittenhorst, Wat is een postcoderoosregeling? Hoe kun je meedoen? Planning en vervolg; 20:30 uur: Interactieve vragenronde in de zaal; 21:00 uur: Afsluiting. Na de bijeenkomst is er nog de mogelijkheid om persoonlijk in gesprek te gaan met de vertegenwoordigers van STEB.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats in De Wittenhorst, Lindenlaantje 1 in Halsteren. Wil je hierbij aanwezig zijn? Stuur een e-mail naar info@ste-boz.nl en geef door met hoeveel personen je komt. Op https://ec-boz.nl/project/ lees je meer over Zonnecentrale De Wittenhorst. Vragen? Mail dan naar Wis van Meurs: wis@ste-boz.nl. Eenieder is van harte welkom op de informatieavond woensdag 4 september!

Meer berichten