Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Het dorpscentrum van Woensdrecht staat in het teken van de Jaarmarkt.
Het dorpscentrum van Woensdrecht staat in het teken van de Jaarmarkt.

Jaarmarkt in dorp Woensdrecht

WOENSDRECHT - Komende dagen is het feest in het dorp Woensdrecht. Het is er drie dagen kermis op het dorpsplein met op zaterdag een grote vrijmarkt en zondag 18 augustus staat in het teken van de traditionele Jaarmarkt. Tijdens dit evenement laat Woensdrecht zien waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn.

Zaterdag 17 augustus is er weer de vrijmarkt voor eenieder die iets kwijt wil. De vrijmarkt begint om 9.00 uur, eindigt om 16.00 uur en iedereen kan er gratis allerhande spulletjes te koop aanbieden. Deelname aan de vrijmarkt is gratis. Ook draait zaterdag de kermis in Woensdrecht.

Zondag is er de traditionele Jaarmarkt met vele tientallen kramen waarin allerlei producten te koop worden aangeboden. De kermis zal die dag bijtijds geopend zijn. Achter het Café het Hoefijzer is er de gezellige agrarische markt waar uiteenlopende lekkere producten verkrijgbaar zijn. Kinderen kunnen zich vermaken op een groot springkussen. Op het terras zullen live muziekoptredens plaatsvinden. Ook op andere locaties in het dorp klinkt muziek tijdens de Jaarmarkt. Aan creativiteit zal het aanstaande zondag niet ontbreken in het actieve dorp Woensdrecht. Zo is Het Magische Draadje present om weer allerlei leuke haakwerkjes, snoeppotjes, handgemaakte armbanden et cetera aan te bieden. En voor de kinderen is het grabbelen voor 1 euro. Van de opbrengst worden weer postzegels aangeschaft. Ook krijgt tijdens de Jaarmarkt jong en oud de kans om bij 't Blickvelt kennis te maken met schilderen, tussen 11.00 en 15.00 uur. Kinderen kunnen voor 5 euro een grappig schilderij van een struisvogel komen schilderen en volwassenen voor 10 euro een voorgetekend schilderij van een dikke dame. Er is maar een beperkt aantal plaatsen, vooraf inschrijven kan op een lijst in 't Blickvelt.

Meer berichten