Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Voor 38 kinderen die KingsTom school doorliepen was het Graduation.
Voor 38 kinderen die KingsTom school doorliepen was het Graduation.

Statiegeldbonnenactie Gambia

HALSTEREN - Ten bate van stichting Sponsor a Child wordt in de maand augustus een statiegeldbonnenactie gehouden bij PLUS. De Halsterse familie Volkers zet zit al jaren in voor de KingsTom Nursery School in het West-Afrikaanse Gambia.

Dankzij Peter en Martina Volkers is hier een prachtig nieuwe schoolgebouw gerealiseerd. De school is klaar en naast de school was nog een stuk grond beschikbaar. Hier is een huisartsenpost gebouwd zodat de mensen in de buurt eerder bij een dokter zijn en niet meer zo ver hoeven te lopen. Dat de huisartsenpost bij de school is gebouwd, is voor de mensen in de directe omgeving een enorme verbetering, Eerst een prachtige school met goed onderwijs voor hun kinderen en daarnaast een nog een medische post. KingsTom groeit nog steeds, inmiddels gaan er 716 kinderen naar school. Er worden nu twee klaslokalen bij gebouwd naast de school. Om deze lokalen te kunnen bouwen is steun hard nodig. Alle beetjes helpen, vandaar de statiegeldbonnenactie bij PLUS komende maand augustus. Eenieder kan statiegeldbonnen doneren in de desbetreffende statiegeldautomaat.

De dochter van Peter en Martina Volkers vertelt over het project in Gambia: "Dit is geen druppel op een gloeiende plaat, dit is een project wat werkt! Waar ik trots op ben is dat mijn ouders alles deden wat ze konden en steeds op eigen kosten erheen gaan, daar verblijven en alles uitzoeken en controleren. Wat ben ik dankbaar dat er meer mensen inzagen dat dit geen bodemloze put was, maar een goed opgezet project en zich er ook voor in gingen zetten. Dankbaar voor eenieder die een kind sponsort. Dankbaar dat mijn schoonzus meeging naar Gambia zodat ik bij de schoolopening kon zijn en dat ook zij geraakt werd en veel computerwerk thuis verrichtte om van Sponsor a Child een officieel erkende stichting te maken."

Neem eens een kijkje op www.stichting-sponsor-a-child.nl.

Meer berichten