Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Foto's Roparundoorkomst

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - De doorkomst van de Roparun op tweede pinksterdag in de Burgemeester Elkhuizenlaan/De Beek vond voor de twaalfde maal plaats en mag opnieuw een doorslaand succes worden genoemd.

Op zondag 9 juni, eerste pinksterdag, was er een grote groep vrijwilligers, met daarbij heel veel familieleden, sympathisanten en kennissen van Runningteam De Brabantse Wal, ontzettend druk in de weer met de feestelijke aankleding van de lange Burg. Elkhuizenlaan. Een massa ballonnen, slingers en linten werd aangebracht zoals altijd in de huiskleur geel. Spandoeken van team De Brabantse Wal en van de vele onmisbare en gulle sponsors maakten deze aankleding compleet.

Daarna werd het sfeervol versierde terras geplaatst en kon men gaan genieten van het vele verrichte vrijwillige werk. Dit alles voor de aanstaande doorkomst van de teams die aan de monstertocht van meer dan 530 kilometer uit Parijs naar Rotterdam deelnamen. In de avonduren was er een drukbezocht feest nabij het winkelcentrum met een topdiscotheek voor de muzikale omlijsting. Het werd een ontzettend gezellig samenzijn bij het winkelcentrum met als epicentrum Cafetaria De Beek.

Het doorkomstcomité had ook ditmaal weer een gedenkhoekje geplaatst. Hier konden de aanwezigen een lichtje opsteken voor mensen in hun naaste omgeving die te maken hebben of hebben gehad met de ziekte kanker. Deze mogelijkheid werd door velen benut en de discotheek was een kwartier stil. Indrukwekkende momenten die bijblijven.

In de vroege ochtenduren van maandag 10 juni kwamen heel vroeg de eerste lopers en fietsers langs op de rode loper die speciaal voor door deze helden was uitgerold. De weergoden werkten dit jaar heel goed mee want het was droog en zonnig. Sinds dit jaar is de Elkhuizenlaan aangewezen als officieel wisselpunt en de organisatoren hadden daarom ook een aantal mobiele toiletten geplaatst.

Om 06:00 uur ging de discotheek eerst stilletjes weer aan om publiek en de deelnemers te vermaken. Ook diverse zangers verhoogden de toch al feestelijke stemming. Voor de hongerige magen en dorstige kelen was er een uitgebreid ontbijt met koffie en fris te verkrijgen op het uiterst sfeervolle terras. Alle opbrengsten voor het goede doel; De Roparun 2019. De kinderen konden zich vermaken op het springkussen van Kinder Vakantie Spel "Onder de Panne". De passerende teams kregen een warm onthaal en luide aanmoedigingen van het talrijk opgekomen publiek. Uiteraard hield het thuisteam De Brabantse Wal een korte stop om hun familieleden en supporters te ontmoeten en in hun armen te sluiten. Vanuit De Beek was het nog ongeveer 80 kilometer te gaan richting finishplaats Rotterdam. Binnenkort gaat het doorkomstcomité een cheque aanbieden aan Runningteam De Brabantse Wal met daarop vermeld de opbrengst van de vele activiteiten gedurende het hele jaar. De Roparun is én blijft een avontuur voor het leven! Het doorkomstcomité Elkhuizenlaan/De Beek bedankt alle vrijwilligers, de vele supporters, sponsoren en de grote schare toeschouwers.

Ook op diverse andere locaties in Halsteren en Lepelstraat was de doorkomst van de Roparun een indrukwekkende gebeurtenis. Onder meer halverwege de Dorpsstraat en ter hoogte van het oude raadhuis waar teams Altijd eentje teveel, Leef! en Maak een vuist! een warm welkom wachtte.

Meer berichten