Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Ossendrecht vormt het decor voor de wedstrijd Sterkste Man van de Brabantse Wal.
Ossendrecht vormt het decor voor de wedstrijd Sterkste Man van de Brabantse Wal.

Brabantse Wal zoekt Sterkste Man

OSSENDRECHT – REGIO - Op zondag 30 juni is het Ossendrechtse dorpshart voor de vierde keer de plek waar de zoektocht naar de Sterkste Man van de Brabantse Wal plaatsvindt. Deelnemers in de categorie -105 kilo kunnen zich bij deze wedstrijd bovendien kwalificeren voor de Sterkste Man van Nederland.

"Binnen twee uur zat de wedstrijd vol", zegt Maurice Uitdewilligen, die de wedstrijd samen met Harold en Tamara Arts organiseert. Het zegt iets over de vlucht die de Sterkste Man van de Brabantse Wal de afgelopen jaren heeft genomen. "Onze wedstrijd is positief opgevallen, niet alleen omdat het in Ossendrecht altijd druk is, maar ook omdat wij de deelnemers gave, goed uitgewerkte onderdelen bieden. Bij ons geen houwtje-touwtje, onze toestellen zijn professioneel en oersterk als de deelnemers. Staalconstructeur Ron Lasser uit Calfven maakt ze, en geeft onze wedstrijd zo een uniek gezicht. Het wordt een mooie wedstrijd, met veel sterke deelnemers!"

Het dorpshart van Ossendrecht is de perfecte locatie voor de Sterkste Man van de Brabantse Wal: de horeca is dichtbij, er is meer schaduw dan op het zonovergoten – en dus soms warme – Cichoreiplein en de horeca is binnen handbereik. Bovendien zorgen de knusse Ossendrechtse straten ervoor dat het publiek de actie van dichtbij kan zien, en spektakel is gegarandeerd. "Dit is een publiekssport bij uitstek", vindt Uitdewilligen, "en dit jaar zijn alle onderdelen individueel, dus zijn de wedstrijden nog spannender. De wedstrijd draait om de klassieke onderdelen als de dumbell, de yoke en de axle, maar we hebben ook een truckpull over twintig meter."

In de categorieën -105 en +105 hebben de topdeelnemers uit het hele land zich inmiddels aangemeld. Rens Groefsema, vorig jaar winnaar in de categorie -105, verdedigt zijn titel, net als Bastiaan Vergeer die vorig jaar in de categorie +105 met de eer aan de haal ging. De actie start om 12.00 uur en duurt de hele middag, en natuurlijk is de toegang gratis. Bij de Harmoniezaal zorgt DJ Dave voor de muzikale omlijsting van de middag, die eindigt met het antwoord op de grote vraag: Wie is de Sterkste Man van de Brabantse Wal?

Meer berichten