Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Boswachter exposeert foto's in Markiezenhof

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Erik de Jonge werkt als boswachter bij het Brabants Landschap en is een fanatiek natuurfotograaf. Ongekende schoonheid, eindeloos ontdekken en diepe verwondering. Dat is wat de natuur ons biedt en wat Erik erin ziet en ervaart. Nooit weet je alles. Steeds word je verrast. Al op jonge leeftijd had Erik de behoefte om de schoonheid van de natuur vast te leggen.

Parallel aan de expositie Lage landen, schatten uit het Rijks exposeert Erik de Jonge met zijn foto's onze prachtige regio: de Brabantse Wal. Dit jaar vindt in het stadspaleis de tentoonstelling Lage Landen, schatten uit het Rijks plaats. Een prachtige reis door de geschiedenis van de Nederlandse landschapsschilderkunst aan de hand van ruim dertig parels uit de collectie van het Rijksmuseum, aangevuld met enkele aanwinsten uit de eigen collectie. Deze werken uit de eigen collectie geven een regionale touch aan Lage Landen.

Op donderdag 4 juni komt de lokale natuur naar het Markiezenhof in de vorm van het concept: 'Door de bril van..'. Het concept is vernoemd naar het unieke kunstwerk 'het oudste brilletje' te zien in de Blauwe zaal op de eerste etage van het stadspaleis.

Voorwerpen
Boswachter van Brabant Landschap en fanatiek natuurfotograaf Erik de Jonge heeft een aantal kunstwerken geselecteerd uit de collectie van het museum. Welke voorwerpen vindt hij bijzonder en waar heeft hij een persoonlijke binding mee? Tijdens dit 'Hofcollege' gaan we in gesprek met deze natuurliefhebber. In de Tuinzaal is ook zijn foto-expositie 'Brabantse Wal: Nederland in een notendop' te zien. De geselecteerde voorwerpen van de boswachter zijn te bewonderen van 9 mei tot en met 10 juni op de bovenverdiepingen van het Markiezenhof. Speciale bordjes met een persoonlijke quote maken duidelijk om welke voorwerpen het gaat.

Voor meer informatie zie:
www.markiezenhof.nl.

Meer berichten