Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Vlnr: Mark Sebrechts, Ivar Brouwer, Willem de Jong, Mark van Loon, Stefan Konings, Niels van Elzakker en hoffotograaf Patrick van Loon.
Vlnr: Mark Sebrechts, Ivar Brouwer, Willem de Jong, Mark van Loon, Stefan Konings, Niels van Elzakker en hoffotograaf Patrick van Loon. (Foto: )

Brabantse Wal Festival 2019

HOOGERHEIDE - Al sinds 2010 organiseert de Stichting PrimeraPOP het Brabantse Wal Festival. Ieder reist de herkenbare roze tent naar ongrijpbare hoogten op het terrein achter Bistro D'Ouwe Leeuw. Het streven is om ieder jaar een feest te organiseren voor en door de inwoners van de Brabantse Wal.

In negen jaar tijd zijn er meer dan 180 acts geboekt voor het festival rondom Koningsdag. Inmiddels is het Brabantse Wal Festival, liefkozend afgekort naar BWF, alweer toe aan haar negende editie.

Met een Foute Party, een senioren-muziekmiddag en een Hollandse Avond probeert het BWF alle mogelijke doelgroepen te bereiken. Op Koningsdag zelf is er een groot kwallebaltoernooi (welke het traditionele zeskamp vervangt), een kinderdisco, een groot publieksvuurwerk en een Pop-avond waarbij On Cue haar 25-jarig jubileum gaat vieren. "We proberen de toegangsprijzen laag te houden en Koningsdag is zelfs gratis toegankelijk", vertelt Niels van Elzakker, "het moet een feest zijn voor iedereen."

Het bestuur van het BWF (zie foto) bestaat uit Willem de Jong (techniek/IT), Mark Sebrechts (horeca/secretaris), Ivar Brouwer (penningmeester) en Niels van Elzakker (voorzitter). Erik de Jong helpt bij acquisitie van sponsoren, Stefan Konings beheert de website en social media, oud-penningmeester Mark van Loon is veiligheidscoördinator en Mike Butterworth regelt de opbouw van het terrein.

Het 'feest voor iedereen' zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van de vele vrijwilligers, inmiddels 150, waarop het bestuur ieder jaar een beroep kan doen. Deze week komen er verschillende verhalen online met de mensen die dit prachtige festival mogelijk maken, van de geluidsman tot de Pleeboys.

Meer berichten