Kinderen genieten op de basisschool van een gezond Koningsontbijt.
Kinderen genieten op de basisschool van een gezond Koningsontbijt.

Koningsontbijt voor zes scholen

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Maar liefst zes scholen in de gemeente Woensdrecht krijgen op vrijdagochtend 12 april het Koningsontbijt aangeboden door Jumbo Paul Lucius Hoogerheide.

Voordat de kinderen aan het sportieve gedeelte van de Koningsspelen beginnen, kunnen ze genieten van een ontbijt dat voldoende energie geeft voor een dag vol sport en spel. Het gevarieerde Koningsontbijt is in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en sluit aan op het thema 'water drinken' van de Koningsspelen. Het ontbijtpakket, dat onder meer bestaat uit volkoren brood, fruitspread, appeltjes, snoeptomaatjes en melk, is dan ook uitgebreid met gezonde ingrediënten zoals citroen en sinaasappel voor water met een lekker smaakje.

"Wij zijn trots dat wij de basisscholen in de omgeving voor de zevende keer op rij kunnen voorzien van het Koningsontbijt", legt ondernemer Jumbo Paul Lucius van Jumbo Hoogerheide uit. "Als Jumbo winkel staan wij middenin de samenleving en willen inwoners van gemeente Woensdrecht helpen om een gezonde keuze te maken. Met dit ontbijtpakket hopen we dat kinderen én hun ouders gestimuleerd worden om niet alleen tijdens de Koningsspelen, maar het hele jaar de dag te starten met een goed ontbijt." Basisscholen halen de ontbijtpakketten op donderdag 11 april op bij Jumbo Paul Lucius.

Alle kinderen kunnen genieten van een lekker en gezond ontbijt. Dit is volledig in lijn met de richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Naast ingrediënten voor lekkere variaties met water, bevat het ontbijtpakket thee, volkoren brood en speltwafels, halvarine, smeerkaas, appelstroop, 100% pindakaas en fruitspread als broodbeleg, appeltjes, snoeptomaatjes, komkommer en melk.

10 miljoen ontbijtjes

Jumbo Supermarkten sponsort het Koningsontbijt dit jaar voor de zevende keer op rij. In totaal nemen dit jaar bijna 1,2 miljoen leerlingen van zo'n 5.000 scholen in heel Nederland deel aan de Koningsspelen. De afgelopen jaren heeft Jumbo al zo'n 10 miljoen ontbijtjes verzorgd voor basisschoolkinderen.