Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Rugdekking door Bouwgroep De Nijs - Soffers.
Rugdekking door Bouwgroep De Nijs - Soffers.

METO JO7-2 strikt Bouwgroep De Nijs - Soffers

HOOGERHEIDE – Bouwgroep De Nijs – Soffers op de borstkas van de METO-wedstrijdoutfit. Sowieso vormt de hoofdmacht het voetballend visitekaartje van de grootmetselaar. Verder opereert de derde keus onder dezelfde vlag in de zesde klasse. Eigenlijk is het zo vanzelfsprekend, dat we er pas van op zouden kijken als het niet zo was. Sinds kort is niet langer het seniorenvoetbal dat alleen de naam met verve uitdraagt, ook de jongste aanwinst loopt letterlijk en figuurlijk met de hoofdsponsor weg!

METO JO7-2 herbergt een zevental jonge spelers dat sinds enkele maanden in het rood-wit-blauw actief is. Zoals ieder zichzelf respecterend team diende het over een heuse uitrusting te beschikken. Zichzelf aandienende sponsors werden in de kiem gesmoord. Met Rick Soffers in de gelederen was de link naar Bouwgroep De Nijs - Soffers immers snel gelegd. Opa Bernard fungeert al jaren als hoofdsponsor, mama Marloes zit in de directie van het familiebedrijf!

Op zaterdag 6 april kreeg METO J07-2, voorafgaand aan het duel met Prinslandia, haar nieuwe wedstrijdtenue uitgereikt. En Bernard de Nijs zag het genoegen aan. "Prachtig om die jonge gastjes zo bezig te zien. Jeugd die sport, die is altijd een stapje voor. Ze blijven fitter, ze leren in teamverband werken. Dit moet je stimuleren."

Begin jaren negentig stopte het sponsorcontract van toenmalig bakkerij Jan van Vossen. Voetballiefhebber en METO-supporter Bernard de Nijs vulde met diens aannemersbedrijf de leegte en verbond zijn naam aan de voetbaltrots van Hoogerheide. "Inmiddels zijn we ruim een kwart eeuw verder. Een periode waarin best wat is veranderd. De laatste jaren heb ik niet heel veel wedstrijden meer gezien. Niet dat vroeger alles beter was, het was anders. Tegenwoordig heeft men veel meer keuzemogelijkheden. Voetbal is bijzaak. Wat ik tegenwoordig mis is strijd. Men is te snel tevreden. Niet mijn wedstrijdmentaliteit."

Ondertussen scoort METO J0&-2 er, evenals tegen NSV en ODIO, lustig op los. Tegenstander Prinslandia delft met maar liefst 12-2 het onderspit. Loon naar werken voor de trainers Rudy Nuijten, Richard van Liere en Ludy Marcus. Met stip wordt reeds in de clubannalen de jongste lichting bijgeschreven: Aiden Magee, Dex Mathijssen, Finn Marcus, Noud Nuijten, Rick Soffers, Randy Bolefa en Lucas van Liere. Toppers-in-spe?

"De tijd zal het leren. Is absoluut nu nog niet belangrijk. Lekker laten ballen die jonge mannen. Het mooiste dat er is", aldus opa Bernard de Nijs, tegenwoordig trotse hoofdsponsor van METO 1 tot en met METO JO7-2!

Meer berichten