Afbeelding

Eten bij: Het Raedthuys Eten & Drinken

Algemeen

Aangezien ik er ben opgegroeid, is Hoogerheide echt een beetje 'mijn' dorp. Het is hier onwijs gezellig en het dorp kent talloze leuke plekjes. Waaronder Het Raedthuys, waar we dit eet-seizoen net zoals vorig jaar weer aftrappen!

Ik kom graag bij Het Raedthuys omdat er in het restaurant een fijne en gezellige sfeer hangt. Of dat komt door de warme inrichting of door het vriendelijke personeel dat durf ik niet te zeggen, maar je voelt je in het restaurant echt meteen thuis.

En ook vanavond geniet ik van de uitstraling van het restaurant en de muziek die niet te hard op de achtergrond wordt gespeeld. Het voorgerecht wat ik eet, ziet eruit als een kunstwerkje: een huisgemaakt taartje van krab en Hollandse garnaaltjes. Ik wil bijna aanvallen, maar ik besef dat ik eerst een foto moet maken. Ik ben hier immers met een doel! Het blijkt een goede start van mijn 3-gangen diner te zijn, want het taartje is verrukkelijk.

We blijven in de zee-sferen wanneer het hoofdgerecht wordt geserveerd. Op mijn bord ligt een lekker stuk kabeljauwhaas met mornaysaus, geraspte kaas en drie scampi's uit de oven. Een combinatie die ik nooit eerder op heb en waarvan ik mij nu afvraag wáárom ik dit nooit eerder heb gegeten. Dit ga ik onthouden.
Je kunt mij blij maken met een lekker voor- of hoofdgerecht, maar je maakt me intens gelukkig met een geweldig dessert. Vorig jaar werd ik verblijd met de lekkerste tiramisu die ik ooit op had, maar ook dit jaar kan mijn geluk niet op: eigenaar Niels komt aanzetten met een dessertplank vól verschillende mini-desserts. Alsof iemand gewoon eventjes de hemel op tafel zet. Heerlijk!

Ik heb weer onwijs genoten van mijn avondje en eigenaar Niels heeft er zoals gewoonlijk voor gezorgd dat de avond perfect verliep. Het Raedthuys is een echte aanrader als je van gezelligheid en lekker eten houdt.

Ouwe Raedthuysplein, 4631 VX Hoogerheide | www.hetraedthuys-hoogerheide.nl | 0164-652060

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding