Paul Lucius ontvangt samen met zijn team als eerste in de gemeente Woensdrecht het certificaat 'dementievriendelijk'.
Paul Lucius ontvangt samen met zijn team als eerste in de gemeente Woensdrecht het certificaat 'dementievriendelijk'.

Dementievriendelijke Jumbo

Algemeen

HOOGERHEIDE - Vroeg op de maandagochtend stond er een primeur voor de deur van Jumbo Paul Lucius. De ondernemer kreeg, als eerste in de gemeente Woensdrecht, het certificaat 'dementievriendelijke organisatie' uitgereikt.

Paul Lucius staat als ondernemer midden in de Woensdrechtse samenleving en heeft al op meerdere manieren zichzelf ingezet voor de leefbaarheid van Hoogerheide, maar ook de gehele gemeente Woensdrecht. Hij is nauw betrokken bij meerdere evenementen en organisaties die zich inzetten voor de inwoners. Zes maanden geleden kondigde hij aan dat hij zou starten met een trainingstraject voor het personeel om het certificaat 'dementievriendelijke winkelier' te kunnen behalen. "De training was ontzettend leerzaam en geeft een compleet nieuw inzicht voor ons allemaal", geeft Paul aan.

Samen met acht Jumbo-medewerkers werd hij afgelopen maandag dan ook in het zonnetje gezet. Wethouder Lars van der Beek erkent bij de uitreiking het belang van bewustwording op het gebied van dementie. Daarnaast prijst hij Paul in zijn ondernemerschap: "Aandacht vragen voor dementie blijft het belangrijkste. Hoe meer mensen de problemen herkennen en weten waar ze ermee terecht kunnen, hoe beter het is. De Jumbo wil zich altijd op nieuwe manieren onderscheiden en dat is ook nu zeker gelukt."

Uit handen van Ad Vos, regiovoorzitter van de afdeling West-Brabant bij Alzheimer Nederland, ontving Paul het certificaat en de sticker die aangeven dat Jumbo Paul Lucius 'dementievriendelijk' is. "Het is belangrijk dat het bewustwordingsproces gaande blijft, zodat mensen met dementie ook langer in de samenleving kunnen blijven functioneren", vertelt Vos.