Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Anja van der Weegen zingt al haar hele leven en presenteert nu een cd.
Anja van der Weegen zingt al haar hele leven en presenteert nu een cd. (Foto: Ingrid van der Weegen)

Anja van der Weegen op cd

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - Anja van der Weegen galmt inmiddels al in vele huishoudens. En niet alleen in ons Brabant, ze gaat de wereld over. Hoe bijzonder is het, dat een getogen Halsterse zingt over 'Het Dorp' en over 'Het Ouderlijk Huis'. Nostalgie pur sang.

Haar cd 'Meer dan Stenen', nu al te koop bij bol.com, Amazon, Spotify en vele anderen, wordt alom geprezen om zijn eenvoud en zijn rustgevende luistermuziek. Op de cover van haar cd prijkt het idyllische huisje gelegen aan het Mussengevecht, een straatje dat uitmondt aan de Dorpsstraat in Halsteren.

Anja van der Weegen zingt al haar hele leven. Wanneer ze met haar gitaar een ruimte betreedt, bloeien mensen op. Mensen die stuk voor stuk genieten van haar sprankelende verschijning en haar unieke stemgeluid. Soms wordt door luisteraars spontaan uitgesproken: 'Anja, jij bent de Nederlandse Charles Aznavour.' Hoe toevallig is het dan… dat het eerste nummer afwisselend in het Nederlands en het Frans gezongen wordt?

'Lief geboortedorp, jij bent zoveel meer dan stenen', zingt Anja. Een mooi eerbetoon aan alle geboortedorpen wereldwijd. Want is het niet zo, dat onze roots naarmate we ouder worden steeds dieper gaan, waarna we met verve praten over die goeie ouwe tijd! Het tweede liedje 'Mijn ouderlijk huis' is niet alleen een eerbetoon aan haar lieve moeder Jeanne van der Weegen, maar zeker ook een eerbetoon aan alle huizen die ondanks hun kruisje, liefde en veerkracht nog steeds fier overeind staan.

'Jij bent niet zomaar een huis, niet zomaar een stapel met stenen', zingt Anja recht uit het hart. Een cd om trots op te zijn, een muzikaal hoogstandje in een bijzonder jasje.

En hoe bijzonder is dit! Twee zussen die de handen ineen hebben geslagen, want de muziek/zang/gitaar is verzorgd door Anja van der Weegen. De tekst/cover door Ingrid van der Weegen… De cd wordt opgeluisterd door Jessie Hoogemoed (viool), Annemiek de Valk (dwarsfluit), met grafische ondersteuning (hoesje) van Erienne Appels.

De cd MEER DAN STENEN is uitgegeven door Boek/Muziek - uitgeverij DE BRON. Info@uitgeverijdebron.nl.

Meer berichten