Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Zilveren medaille voor leerling hoveniers Visio Vireo Tuinen

REGIO - Danny Ruijten (19) en Charlotte van Oosten (18) zijn in de prijzen gevallen bij de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens de Tuin Idee-dagen. Zij zijn leerling hovenier van Visio Vireo Tuinen in Steenbergen.

Onder leiding van hun coach John Bijlsma moest er in drie dagen een complete tuin aangelegd worden volgens het concept van De Levende Tuin, waarin veel aandacht is voor duurzaamheid. "Meedoen aan deze prestigieuze wedstrijd is alleen weggelegd voor de beste jonge hoveniers van het land", vertelt de trotse eigenaar van Visio Vireo Tuinen. "Het zijn leerlingen met een echte winnaarsmentaliteit, ambitieus en gemotiveerd." Danny uit Wouw en Charlotte uit Etten-Leur kwamen uit voor het Prinsentuin College in Breda, waar ze in hun derde en laatste jaar van de BOL-opleiding tot hovenier zitten. Danny: "Ik ken Charlotte al vanaf de basisschool. We zitten bij elkaar in de klas en werken nu samen bij Visio Vireo Tuinen. Zodoende weten we precies wat we aan elkaar hebben en vullen we elkaar goed aan. Als oefening hebben we van John een eigen tuin gekregen in Steenbergen, die we helemaal zelfstandig aan mochten leggen. We zijn hierdoor extra goed op elkaar ingespeeld."

Bij de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg moest in drie dagen een complete tuin aangelegd worden, volgens het concept van De Levende Tuin: een tuin waarin met aandacht voor duurzaamheid veel facetten van het hoveniersvak zijn verwerkt. Charlotte: "Alle vier de teams moesten dezelfde tuin van 5x5-meter aanleggen met onder meer een kippenhok, pergola, prieel en een muurtje van hergebruikte tegels. We werden beoordeeld op kwaliteit en creativiteit, maar ook organisatie en samenwerking. Het was een echte uitdaging om per dag de juiste dingen af te krijgen. Ontzettend leerzaam, omdat je anders leert kijken en zo dus ook op een hele andere manier een tuin aanlegt."

Danny over de wedstrijd: "Ons doel was op het podium staan in de Brabanthallen bij de finale van de Beroepenwedstrijd en dat is gelukt!" "Wat een topprestatie! 2e van Nederland en een zilveren medaille. Ik kan alleen maar trots zijn op mijn team," besluit hun tevreden coach.

Meer berichten