Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Al vanaf jonge leeftijd kon Jesper (links) meegenieten van de lp's die zijn broer Bas (rechts) draaide.
Al vanaf jonge leeftijd kon Jesper (links) meegenieten van de lp's die zijn broer Bas (rechts) draaide.

The Brotherhood viert 'eerste verjaardag' met feestavond

OSSENDRECHT - Er wordt wel eens gezegd dat optreden een onbeschrijfelijk gevoel geeft. En wat is er dan mooier om dat te ervaren met je eigen vlees en bloed? De broers Bas (29) en Jesper (22) vieren hun 'eerste verjaardag' als DJ duo The Brotherhood met een feestje in Café Harmoniezaal in Ossendrecht op zaterdag 23 maart.

Bas startte op zijn 16e met draaien, en daar kon Jesper van meegenieten. Hij startte met lp's en stapte later over naar cd-spelers. "Het was een beetje draaien op 't zolderkamertje, maar er kwamen niet echt boekingen van. Uiteindelijk heb ik alles aan Jesper verkocht omdat ik geen tijd meer had", blikt Bas terug. "En toen startte ik", lacht Jesper. "Er kwam nooit meer van dan af en toe een DJ-wedstrijd en ik stopte ook. Maar na een tijd ging het bij ons allebei kriebelen en dachten we, laten we het samen proberen. Omdat we broers zijn, kwamen we snel uit bij The Brotherhood als naam en zo zijn we gestart." Het hoofdgenre wat de mannen draaien is richting hardstyle en hardcore, maar afhankelijk van het publiek trekken ze de genres ook wat breder.

Ze vinden het belangrijk om uitgaan in Ossendrecht, maar ook in de directe omgeving, voor jongeren aantrekkelijk te maken. "Iedereen gaat bijna uit buiten 't dorp tegenwoordig, naar Breda of feesten elders in Nederland. Maar je wilt ook wel eens proberen iets leuks aan te bieden in je eigen dorp", vertellen Bas en Jesper. Buiten Ossendrechtse feesten staat The Brotherhood dit jaar ook op Oude Liefde Roest Niet in Roosendaal en Bassrulers Outdoor in Steenbergen.

Gunfactor

Toen The Brotherhood vorig jaar een feest in Café Harmoniezaal wilde organiseren, leidde de verwachte geluidsoverlast bijna tot afgelasting van het feest. "Het is natuurlijk niet niks wat je binnenhaalt, al dat gedreun. Dave en Lenneke (red. eigenaren van Café Harmoniezaal) vonden het zonde om al onze moeite zomaar overboord te gooien, maar zij stonden met de rug tegen de muur", vertelt Bas. "Dus werd het een silent disco, en dat was een redelijk succes - we mochten niet klagen." Ook organiseerden ze tijdens de kermis een feest bij Peter en Ariana in Eetcafé Boulevard voor een breder publiek.

Broers en vrienden

"Het voelt niet echt aan alsof we broers zijn, meer als vrienden", vertellen Bas en Jesper. "We weten ook wat we aan elkaar hebben, de één z'n gebrek vult de ander aan. Als we op het podium staan, dan is er ook altijd wel chemie." Het feest ter ere van hun 1-jarig bestaan vindt plaats op zaterdag 23 maart vanaf 20.30 uur in Café Harmoniezaal te Ossendrecht. "Ook als je niet van de hardere muziekstijlen houdt, kom gewoon langs! Lol, feesten, gekkigheid én gezelligheid staan centraal." Zie voor meer informatie over het evenement én andere festiviteiten facebook.com/TheBrotherhoodNL

Meer berichten