Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Harold Roegiest en Frenk Schouw van INQAR Ossendrecht verwachten veel van het NK.
Harold Roegiest en Frenk Schouw van INQAR Ossendrecht verwachten veel van het NK.

INQAR laat wielerliefde zien

OSSENDRECHT – Ze zijn gewend aan vierwielers, maar bij INQAR Ossendrecht hebben tweewielers een speciaal plekje in het bedrijfshart. Logisch dus, dat de naam INQAR Ossendrecht tijdens het NK Veldrijden overal te zien is.

"We hebben met Wesley Floren zelfs een topveldrijder in dienst!", zegt eigenaar Frenk Schouw van INQAR Ossendrecht, "dus toen het Huijbergse Wielercomité ons vroeg of we interesse hadden om het NK Veldrijden te sponsoren konden we niet anders dan 'ja, we doen het gewoon', zeggen. En daar krijgen we geen spijt van, dat weten we zeker."

INQAR Ossendrecht heeft een wielerhart: naast die topveldrijder die tussen zijn trainingen door met plezier bij INQAR Ossendrecht werkt, is het bedrijf al jarenlang sponsor van RSC De Zuidwesthoek, en rijdt de lokale toerclub De Grensrijders al jaren met een volgbus van INQAR. Schouws collega en mede-eigenaar Harold Roegiest was zelf jarenlang een fanatieke fietser. Hij zegt: "Ik ken het parcours in Huijbergen erg goed, ik heb er heel veel rondjes gereden. Ik vind het gigantisch knap hoe die veldrijders daar tekeer gaan. Ik kan je vertellen dat het geen makkie is, de Nootjesberg en de Tiestenduin, dat is een kwestie van terugschakelen en bikkelen!"

INQAR Ossendrecht is groot in de verhuur van auto's en bussen, en met Autoservice Ossendrecht beschikt het bedrijf ook over alle expertise op het gebied van onderhoud, reparatie en service. Die service bestaat bijvoorbeeld uit een gratis vervangende auto. "We zien soms mensen die hier een auto komen huren omdat hun auto bij de dealer staat", zeggen Schouw en Roegiest, "dat kan dus ook anders, wij vinden een gratis vervangende auto vanzelfsprekend."

Toen het NK Wielrennen afgelopen zomer neerstreek in de Zuidwesthoek deden Roegiest en Schouw hun eerste ervaring op als sponsor van een groot wielerevenement. "Daar was onze sponsoring vooral in natura: als mobiliteitspartner leverden wij zo'n vijftien auto's die het evenement ondersteunden als volgwagen en jurywagen. In Huijbergen zijn we vooral te zien op spandoeken langs de baan, en door de drie promotievoertuigen die langs het parcours geparkeerd staan. Natuurlijk hopen we op veel exposure, het NK Wielrennen heeft ons wat dat betreft positief verrast, en het NK in Huijbergen doet ongetwijfeld hetzelfde. Dat een gemoedelijke organisatie zo'n professioneel evenement naar onze gemeente brengt vinden we prachtig, daar dragen we graag een steentje aan bij. En natuurlijk zijn we erbij, want wij zijn óók benieuwd wie er in Huijbergen Nederlands Kampioen wordt. Dat kan er haast maar één zijn, maar we hopen op een beetje tweestrijd. Als de wedstrijd reuzespannend is schitteren onze auto's nog een beetje extra!"

Meer berichten