Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Cultuurmaand Intratuin met expo heARTparade

HALSTEREN - In de unieke Engelse spiegeltent Royal Palace bij Intratuin in Halsteren is zaterdagochtend Cultuurmaand januari officieel geopend. Kinderen leefden zich creatief uit met beschilderen van hartjes voor een heel goed doel: steun aan kinderen met energiestofwisselingsziekte. Met het openen van een confettiknaller verrichtte een van de 'kunstenaars in spe' de openingshandeling.

Eerst hadden Gerrie Veraart namens de directie van Intratuin, Mieke Zeelen als moeder van een ziek kindje en projectleidster van de zogeheten heARTparade en wethouder Annette Stinenbosch namens gemeente Bergen op Zoom de aanwezigen toegesproken.

Kunstenaar Iwaz heeft een unieke tentoonstelling naar Intratuin Halsteren weten te halen waarin bekende kunstenaars samenkomen om kinderen met energiestofwisselingsziekte te helpen. De heARTparade is een unieke kans om hedendaagse topkunst hier in de regio te bewonderen en iets voor Energy4all te doen! Deze stichting zet zich in om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten te financieren. Bij Intratuin zijn tal van door kunstenaars beschilderde heARTseats te bewonderen. Ook zijn er uiteenlopende artikelen te koop ten bate van Energy4all. (Groot)ouders bepalen wat de beschilderde hartjes waard zijn en die opbrengst gaat volledig naar de stichting.

Familiemusical

Op zaterdag 12 januari om 11.30 en 15.00 uur wordt bij Intratuin de familiemusical 'De Fantastische Meneer Rimror' opgevoerd, in samenwerking met Vuur & Vlam Producties. De makers verleenden hun medewerking onder andere aan diverse theaterproducties in het Efteling Theater. Naast bekende musicalsterren spelen er twintig kinderen uit de regio mee. Zij krijgen de unieke mogelijkheid om één dag een gastrol te spelen in een echte professionele musical. De kinderen worden een paar uur voor de voorstelling klaargestoomd voor hun gastrol. www.intratuinhalsteren.nl

Meer berichten