Patricipatiecafé 't Blickvelt breidt steeds verder uit, met inmiddels een mini-supermarkt en een heuse bibliotheek.
Patricipatiecafé 't Blickvelt breidt steeds verder uit, met inmiddels een mini-supermarkt en een heuse bibliotheek.

't Blickvelt: voor en door Woensdrechtenaren

Algemeen

WOENSDRECHT - Participatiecafé 't Blickvelt is een gezellige ruimte waar jong en oud elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten. Het Participatiecafé is een initiatief van de stichting 'Woensdrecht Werkt' en is bedoeld voor alle inwoners van Woensdrecht.

Er komen dagelijks mensen over de vloer voor een lekker, en betaalbaar, kopje koffie. Er is meestal wel iemand om mee te praten en daarmee is er dus ook een luisterend oor.

Boodschappen

Ook voor de dagelijkse boodschappen kunnen de inwoners van Woensdrecht hier terecht: sinds 2017 is er een mini-Jumbo gevestigd bij het 't Blickvelt. Niemand hoeft dus helemaal naar het dorp van Hoogerheide voor de boodschappen: op de vertrouwde plek in het centrum van Woensdrecht is genoeg verkrijgbaar. Zo zijn er ook cadeautjes te koop voor onder andere verjaardagen en jubilea. Maar ook voor de verse (biologische) groenten en fruit kan men hier terecht. Daarnaast zijn de Turkse broodjes een aanrader: deze vallen goed in de smaak bij de meeste bezoekers!

Lokale activiteiten

Bij Participatiecafé 't Blickvelt worden er verschillende activiteiten georganiseerd, en zo laagdrempelig mogelijk. Het is de bedoeling dat iedereen zich welkom voelt om deel te nemen. Iedere woensdagmiddag tussen 11.30 en 13.30 is er soep met verse broodjes, voor slechts €3-, per persoon. Op verzoek worden er zelfs pannenkoeken gebakken! Dit is natuurlijk moeilijk om te weerstaan.

Iedere eerste en derde vrijdag van de maand is er een Reparatiecafé. Tussen 14.00 en 17.00 uur kan iedereen hier terecht met defecte apparaten. Zo kan er samen gekeken worden of het nog gemaakt kan worden.

Op de zondagochtend wordt er een laptop- en tabletcursus gegeven. Iedereen die vrijdag heeft over zijn of haar laptop, smartphone of tablet is welkom vanaf 10.00 uur.

Ook worden er regelmatig teken- en schilderworkshops georganiseerd om de creativiteit even de vrije loop te laten. De eerstvolgende keer is op vrijdag 14 december vanaf 14.00 uur.

Bibliotheek en Kinderzwerfboekenstation

In het Participatiecafé is op 19 oktober ook een heuse bibliotheek geopend. Iedereen mag hier boeken komen lenen. Het handigste is dat er geen abonnement voor nodig is. Voor €0,20 mag men een boek voor drie weken meenemen zodat deze op het gemak gelezen kan worden. Er zijn meer dan duizend boeken beschikbaar in meerdere genres zodat er voor eenieder wat wils is. Ook is het Participatiecafé sinds oktober een Kinderzwerfboekenstation. Kinderen kunnen hier gratis boeken, brengen of verder laten zwerven.

Voor de kinderen wordt er op de woensdagmiddag vanaf 14.00 uur voorgelezen. In de vakanties worden er regelmatig ook leuke activiteiten voor hen georganiseerd. Zo werd er tijdens de herfstvakantie een heuse knutselmiddag georganiseerd.

Kortom, Participatiecafé 't Blickvelt is hét ontmoetingscentrum voor en door Woensdrechtenaren. De vrijwilligers zetten fantastische activiteiten op en verrijken hun dorp.